Kocaeli'de Türk Bayraklı Uçurtma Gökyüzünü Süsledi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Türk Bayraklı Uçurtma Gökyüzünü Süsledi

Kocaeli\'de Türk Bayraklı Uçurtma Gökyüzünü Süsledi

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde düzenlenen "Uçurtma Şenliği"nde 60 metrekarelik Türk bayraklı uçurtma gökyüzünü süsledi.

24.10.2018 16:50

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde düzenlenen "Uçurtma Şenliği"nde 60 metrekarelik Türk bayraklı uçurtma gökyüzünü süsledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Sekapark Uçurtma Tepesi'nde "Uçurtma Festivali'" düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz, Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Didem Rodoplu Şahin'in katıldığı şenlik, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlerin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik eden Özak, "Bugün bu gökyüzüne özgürce bakmamıza vesile olan tüm kahramanlar gibi siz de geleceğimize sahip çıkın." dedi.

Daha sonra üniversiteli ve liseli gençler, Büyükşehir Bando Takımının müzikleri eşliğinde Türk bayraklı uçurtmalarını gökyüzüne bırakarak, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival için özel tasarlanan ve dünyanın 5. en büyük bayrak uçurtmaları sıralamasında yer aldığı belirtilen 60 metrekarelik Türk bayraklı uçurtma, 4 kişilik ekip tarafından havalandırıldı.

Festival alanında 60 metrekarelik dev Türk bayrağı uçurtmasıyla yapılan gösteri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Dev uçurtmanın yanında üniversiteli ve liseli gençlerin uçurduğu Türk bayraklı uçurtmalar, Kocaeli semalarında görsel bir şölen oluşturdu.

Festival alanında kurulan atölyelerde de ziyaretçilere, uçurtma yapımı ve uçuş teknikleri hakkında bilgi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Türk Bayraklı Uçurtma Gökyüzünü Süsledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement