Kocaeli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'den Kısa Kısa

Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, "Çocuktan Gelin Olmaz, Hayallerine Dokunmayın" sloganı ile küçük yaşta evliliklere karşı kampanya başlattı.

07.06.2018 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, "Çocuktan Gelin Olmaz, Hayallerine Dokunmayın" sloganı ile küçük yaşta evliliklere karşı kampanya başlattı.

Halkla İlişkiler Bölümü 2. sınıf öğrencilerinden Derya Zehra Ülüş ve Zana Işık, sosyal sorumluluk dersi kapsamında Karamürsel ilçesi ve İstanbul'da kuyumcu dükkanlarına, Türkçe ve İngilizce hazırlanan "Minik Kalpler" ve "Çocuktan Gelin Olmaz, Hayallerine Dokunmayın" afişlerini astı.

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karamürsel ve İstanbul'daki toplamda 50 kuyumcuya projenin amaç ve hedeflerini anlatarak, afişleri astıklarını belirtti.

Ülüş de proje kapsamında küçük yaşta evlilik yapılmaması gerektiğine dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Gölcük protokolü iftarda buluştu

Gölcük Ziyaretliler Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği tarafından iftar düzenlendi.

Programa, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve davetliler katıldı.

Altıntaş, burada yaptığı konuşmada, derneğin en önemli hizmetinin kültür merkezini ilçeye kazandırması olduğunu belirterek, Dernek Başkanı Seyfettin Öztürk ve yönetimine teşekkür etti.

Darıca'da her gün bin 500 aileye iftar

Darıca Belediyesince ilçe genelindeki ihtiyaç sahibi vatandaşların evine iftarlık dağıtılıyor.

Sıcak yemek dağıtımı yapan personelleri ziyaret eden Başkan Şükrü Karabacak, belediye olarak ilçede ramazan ayının en iyi şekilde geçmesi adına çalıştıklarını ifade etti.

Karabacak, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da en azından bu mübarek ayda evinde sıcak yemek yiyebilmeleri adına her akşam evlerine sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. Bu tür uygulamalarımız bundan sonra da devam edecek. Ramazan ayı paylaştıkça güzelleşiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement