Kocaeli’yi Birlikte Yeşertelim - Son Dakika
Güncel

Kocaeli’yi Birlikte Yeşertelim

Kocaeli’yi Birlikte Yeşertelim

Başkan Karaosmanoğlu, Bir Araya Geldiği Kocaelili Fidan Yetiştiricilerinden Kaliteli Fidanlar Üretmelerini İstedi.

28.01.2011 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kent genelindeki fidan yetiştiricileriyle bir araya geldi. Fidan yetiştiricilerinden modern yöntemlerle kaliteli ağaç ve meyve fidanları yetiştirmelerini isteyen Başkan Karaosmanoğlu, ''Kocaeli'nde yetişecek kaliteli ağaç fidanlarını, piyasa fiyatından ve kendi üreticimizden almak istiyoruz. Gelin üreteceğiniz kaliteli fidanlarla Kocaeli'ni birlikte yeşertelim'' dedi.

FİDAN ÜRETİCİLERİYLE TOPLANTI

Kocaeli'nde fidan yetiştiriciliği yapan 50'nin üzerindeki firmanın temsilcileri, Antikkapı Restaurant'ta düzenlenen yemekli toplantıda Başkan Karaosmanoğlu ile bir araya geldi. Toplantıda Başkan Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, Genel Koordinatör Adnan Bilgiç, Park ve Bahçeler Müdürü Cenan Turan, İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk ile fidan yetiştiricileri hazır bulundu.

KALİTELİ AĞAÇ FİDANLARI ALACAĞIZ

Toplantıya yoğun ilgi gösteren fidan yetiştiricileriyle bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir olarak Kocaeli'nin ağaçlandırılmasına, park ve bahçeler ile kavşakların yeşillendirilmesine verdikleri önemi dile getirdi. Büyükşehir olarak bu amaçla her yıl yüksek oranda ve çok çeşitli fidan satın aldıklarını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ''Geçen yıl yüksek oranda fidan aldık, bu yıl da yüksek miktarda ağaç fidanı almak istiyoruz. Bunları kendi fidanlıklarımızda ürettiğimiz gibi Kocaelili üreticilerimizden de almak istiyoruz. Kocaeli'nde yeterince fidan üretimi olmadığı için bunları il dışından almak zorunda kalıyoruz'' açıklamasını yaptı.

KENDİ ÜRETİCİMİZİ TERCİH EDERİZ

Fidan üretiminin emeğin duyguyla yoğrulduğu bir uğraş olduğuna değinen Başkan Karaosmanoğlu, ''Kocaelili üreticilerimiz modern yöntemlerle kaliteli ağaç ve meyve fidanları üretmeli. Bunun için de profesyonelce çalışmalı ve kurumsallaşmalı. Planlı ve programlı çalışmanın yanı sıra güçlerini de birleştirmeli. Kocaeli ve Marmara'nın kendi doğal bitki örtüsü, florası var. Biz de bu bölgeye uygun bitkileri dikiyoruz, bakımı da kolay oluyor. Kaliteli ve bölgemize uygun fidanları tercih ediyoruz. Kocaeli'nde bugüne kadar milyonlarca ağaç diktik, dikmeye de devam edeceğiz. Bu fidanları Kocaelili üreticilerimiz yetiştirsin istiyoruz. Biz kendi hemşerimizi, kendi üreticimizi tercih ederiz'' ifadesini kullandı.

BİRİNCİ ALICINIZ BİZ OLURUZ

Kocaelili üreticilerden iç piyasayla yetinmemelerini ulusal ve uluslar arası pazara da açılmalarını isteyen Başkan Karaosmanoğlu, ''Kocaeli'ndeki üreticilerimizin kaliteli fidanlar üretmesini arzu ediyoruz. Biz alıcıyız, üretiminiz elinizde kalmaz. Biz bilimsel ve tekniğine uygun olarak, kaliteli şekilde üreteceğiniz fidanları almaya talibiz. Sizin birinci alıcınız olabiliriz, sizi tercih ederiz. Piyasa fiyatından alım yapmaya hazırız'' şeklinde konuştu.

KALİTELİ ÜRETİM, UYGUN FİYAT

Başkan Karaosmanoğlu'nun bu açıklaması fidan üreticileri tarafından heyecanla ve memnuniyetle karşılandı. Başkan Karaosmanoğlu'na bu güne kadar kendilerine verdiği destek ve yaptığı bu açıklama nedeniyle teşekkür eden fidan üreticileri, Kocaeli'nde fidan satış noktaları oluşturulmasını istediklerini ifade etti. Bu isteği olumlu karşılayan Başkan Karaosmanoğlu, satış noktaları oluşturulması noktasında Büyükşehir olarak destek verebileceklerini söyledi. En kaliteli fidanları Kocaeli'nden almak istediklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı; ''Uygun fiyatla ve kaliteli fidanları kesinlikle Kocaeli'nde alacağız. Bizim önceliğimiz ağaç fidanı olacak. Piyasa fiyatından kaliteli fidanlar almaya hazırız. Üreticilerimizden şimdiden hazırlık yapmalarını ve fidanlarını dikmelerini istiyoruz.''

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli’yi Birlikte Yeşertelim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement