Büyükşehir Beyşehir'de 10 kilometre su şebeke ıslahı gerçekleştiriyor - Son Dakika
3.Sayfa

Büyükşehir Beyşehir'de 10 kilometre su şebeke ıslahı gerçekleştiriyor

Büyükşehir Beyşehir\'de 10 kilometre su şebeke ıslahı gerçekleştiriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sağlıklı ve sürdürülebilir altyapı hizmetlerini genele yaymak için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

04.07.2022 10:59  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sağlıklı ve sürdürülebilir altyapı hizmetlerini genele yaymak için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Beyşehir ilçe merkezindeki 4 mahallede yürütülen 10 kilometre uzunluğundaki su şebeke ıslah çalışması kapsamında, kullanım ömrünü tamamlamış asbest boruların 100 yıl ömürlü polietilen ve duktil borularla değiştirildiği belirtildi.

Beyşehir ilçesine daha sağlıklı su hizmeti sunma amacıyla çalışmalara devam edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İçme suyunda Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye kalite standartlarını tesis etmek için modern bir su yönetim sistemi kurmayı amaçlayan Büyükşehir, çalışmayla bölgedeki su yönetiminin genel etkinliğini ve verimini artıracak. Ayrıca mevcutta kullanılan içme suyu temin ve dağıtım sistemini rehabilite etmek ve yeni su temin sistemi kurmak üzere kayıp kaçak oranlarını en aza indirerek proje tesislerinin sürdürülebilir bir şekilde işlemesini sağlayacak. 3 ay sürecek çalışma kapsamında 10 kilometre uzunluğundaki tali ve ana boruları yenileyecek olan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, aynı çalışmayla abone şube yollarının ıslahını da gerçekleştirecek."

Kaynak: AA

Son Dakika 3.Sayfa Büyükşehir Beyşehir'de 10 kilometre su şebeke ıslahı gerçekleştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement