Konya'da Yeni Bulunan Jeotermal Kaynaktan İlk Su Akıtıldı - Son Dakika
Yerel

Konya'da Yeni Bulunan Jeotermal Kaynaktan İlk Su Akıtıldı

Kadınhanı ilçesinde, MTA'nın çalışması sonucu 500 metreden 42 derece sıcaklığında suya ulaşıldı İlçe Belediye Başkanı Çökgel."Jeotermal su, kaplıca turizmine önemli katkı sağlayacak."

07.06.2013 18:01

- Kadınhanı ilçesinde, MTA'nın çalışması sonucu 500 metreden 42 derece sıcaklığında suya ulaşıldı

İlçe Belediye Başkanı Çökgel: "Jeotermal su, kaplıca turizmine önemli katkı sağlayacak. Sıcak su, seracılıkta ve ısıtma amaçlı kullanılabilecek"

Kadınhanı Belediye Başkanı Hulusi Çökgel, Meydanlık köyünde düzenlenen törende, jeotermal kaynağın, ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Türkiye'nin jeotermal zenginliğine dikkati çeken Çökgel, Türkiye'de sıcak su kaynaklarına yeterli yatırımın yapılmadığını vurguladı.

Çökgel, şöyle konuştu:

"Sondaj, 4 ay kadar sürdü. Sonunda 500 metreden, 42 derece sıcaklığındaki suyu çıkardık. Kendi imkan ve gayretlerimizle sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde, burada bugün sıcak suyumuza kavuştuk. Ülkemiz jeotermal kaynak kullanımında Avrupa'da birinci, dünyada ise yedinci ülkedir. Buna rağmen jeotermal kaynakların sadece yüzde 26'sını kullanabiliyoruz. Bu rakamı yüzde 50'ye çıkarmamız lazım. Mesleğim gereği ülkemizin birçok yerinde önemli çalışmalarda bulunduk. Birçok maden kaynağı tesbit ettik. Hepsi ayrı gurur verici şeylerdi. Fakat bugün burada daha da heyecanlıyım. Çünkü, kendi memleketimde bulduğumuz bir kaynak, daha mutlu ediyor. Burada kaplıca turizmi için çalışma başlattık. Özel teşebbüslerin ilgisi var. Termal tesisler kurulacak. Jeotermal su, kaplıca turizmine önemli katkı sağlayacak. Sıcak su, seracılıkta ve ısıtma amaçlı kullanılabilecek."

İlk sıcak suyun dualarla akıtıldığı törene, Kadınhanı Kaymakamı Osman Altın, İller Bankası Konya Bölge Müdürü Hasan Güneş ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da Yeni Bulunan Jeotermal Kaynaktan İlk Su Akıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement