Konya'daki aile katliamının nedeninin 10 yıllık husumet olduğu ortaya çıktı - Son Dakika
Güncel

Konya'daki aile katliamının nedeninin 10 yıllık husumet olduğu ortaya çıktı

Konya'nın Meram ilçesinde, bir eve düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 3'ü kadın, 4'ü erkek olmak üzere 7 kişi öldürüldü. Aile katliamının nedeninin ise 10 yıl önce yaşanan ve daha sonra devam eden husumetten kaynaklandığı öğrenildi.

30.07.2021 20:54  Güncelleme: 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meram'ın Hasanköy Mahallesi Enbiya Sokak'ta bir evde 7 kişinin ölü bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Eve giren sağlık ekipleri ise, 7 kişinin de yaşamını yitirdiğini belirledi.

SİLAHLA VURULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞLER

İlk bilgilere göre, evdeki kişilerin silahla vurularak öldürüldüğü anlaşıldı. Olayın ardından ateşe verildiği belirtilen evdeki yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Ölenlerin isimlerinin Yaşar, Barış, Serap, Serpil, İpek, Metin ve Sibel Dedeoğulları olduğu kaydedildi.

Konya'daki aile katliamının nedeninin 10 yıl önce yaşanan kavga olduğu ortaya çıktı

POLİS, OLAYLA İLGİLİ GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Konya Valisi Vahdettin Özkaya ve Emniyet Müdürü Engin Dinç, olay yerinde incelemelerde bulundu. Olay yerinde incelemesini sürdüren polis ekipleri, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Konya'daki aile katliamının nedeninin 10 yıl önce yaşanan kavga olduğu ortaya çıktı

KAVGANIN NEDENİ 10 YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR

7 kişinin katledildiği kavganın nedeni ise 10 yıl önce yaşanan bir olaya dayanıyor. Daha önce yaşanan kavga nedeniyle iki aile davalık olurken Yaşar Dedeoğulları husumetle ilgili ifadesinde, "Komşum İ.A. kedilerimi yavruları ile birlikte götürmüştü. Ona 'Nataşa kedilerimi getir' dedim. Bu nedenle hakarete maruz kaldığını" söylediği öğrenildi.

Konya'daki aile katliamının nedeninin 10 yıl önce yaşanan kavga olduğu ortaya çıktı

"BİZİ DÖVDÜLER"

Ayrıca dosyada şüpheli olarak ifadesi alınan A.K, kendilerinin bahçede sigara içerken saldırıya uğradıklarını söyledi. K, "Amcaoğlum ile dışarı çıkmıştık. Komşumuz Barış Dedeoğulları bize doğru ışık tuttu. Barış bize yönelik küfürlü sözler söyledi. Ne olduğunu anlayamadan ailecek bize saldırdılar. Demir sopalarla vurup havaya ateş ettiler. Bayılacak duruma gelinceye kadar bizi dövdüler" dedi.

Konya'daki aile katliamının nedeninin 10 yıl önce yaşanan kavga olduğu ortaya çıktı

"KENDİMİZİ KORUMAYA ÇALIŞTIK"

L.K. ise ifadesinde, "Bize sopayla saldırıp küfrettiler. Demir sopayla başıma vurdular. Tüfekle 4 el havaya ateş ettiler. İlk onlar bize saldırdı. Biz sadece kendimizi korumaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Konya'daki aile katliamının nedeninin 10 yıl önce yaşanan kavga olduğu ortaya çıktı
Konya'daki aile katliamının nedeninin 10 yıl önce yaşanan kavga olduğu ortaya çıktı
Konya'daki aile katliamının nedeninin 10 yıl önce yaşanan kavga olduğu ortaya çıktı
Konya\'daki aile katliamının nedeninin 10 yıllık husumet olduğu ortaya çıktı

Son Dakika Güncel Konya'daki aile katliamının nedeninin 10 yıllık husumet olduğu ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Talip Konyali: eeeee..husumet bitti mi şimdi..cehalet varsa herşey var demektir....iman zaten yok ...yoksa bunlar yaşanır mıydı...hatta hiçbir kötülük vahşet katliyam olmazdı..çünkü Allah var..iman var..vicdan var sünnet var..evelallah 58 6 Yanıtla
  • MEHMET KUBAT: İman nedir biliyorlarmı acaba durum içler acısı 8 0
  • Alaaddin Tekneci: Eğitim sisteminde maneviyat olmadığı için ve ceza sistemi İslamiyete uygun olmadığı için böyle olaylar çok yaşanır. İslamiyette kısas var. Adam öldürenin cezası kısas yolu ile idam idi. İdam cezası olsa ve taviz vermeden adam öldüreni idam edersen böyle olaylar çok zor olur. Şimdiki maneviyatsız eğitim sistemi ve şimdiki ceza sistemi insanları acımasız ölüm makinesi yapıyor. 6 0 Yanıtla
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement