Kooperatif Kuran Kadınlar Sergi Açacak - Son Dakika
Güncel

Kooperatif Kuran Kadınlar Sergi Açacak

Kuşadası ilçesinde kooperatif kuran 17 kadın, Reşat Nuri Güntekin'in "Çalıkuşu" romanının kahramanı Feride öğretmenin kaldığı evde faaliyetlerini sürdürüyor.

07.03.2018 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası ilçesinde kooperatif kuran 17 kadın, Reşat Nuri Güntekin'in "Çalıkuşu" romanının kahramanı Feride öğretmenin kaldığı evde faaliyetlerini sürdürüyor. Kadınlar, yazarın romanına çağrışımda bulunmak için ürettikleri eserlere kuş motifleri işliyor.

Kuşadası Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifine üye 50 kadın, yoğun mesai harcayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ilk sergilerini açmaya hazırlanıyor.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kooperatif Başkanı Şerife Atınç, geçtiğimiz aylarda kurdukları kooperatifde çalışan kadınların, kuş motifini ürettikleri eşyalara işlediğini söyledi.

Kuşadası Belediye Başkanının eşi Nil Kayalı da "Oluşumlarımız ve resmi prosedürlerimiz bugünlerde tamamlandı. Çok hızlı bir şekilde arkadaşlarımızla bu çalışmalara girdik. Buradaki amaç Kuşadası'ndaki üye kadınlarımıza el emeğiyle maddi imkanlar sağlamak." dedi.

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerioğlu ise "Çalıkuşu Evi çatısında ve Kuşadası'nın tarihi evlerinde kuş amblemleri vardı. Bu kuş amblemlerini kendimize sembol yaptık. Bu sembolleri tüm hediyelik eşya ve kumaşlar üzerinde kullanma kararı aldık. 10 gün de 2 bin 500 üretim yaptık." ifadelerini kullandı.

Üyelerden Deniz Kuruoğlu da "Kooperatifin bir ayağı da tarımla ilgili olacak. Bununla ilgili projelerimiz de var. Bölgemizdeki zeytinleri değerlendirmek, zeytinyağı üretimine katkı sağlamak ve özellikle kadınlarımıza destek olmak amaçlanıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kooperatif Kuran Kadınlar Sergi Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement