Körfez'de Deprem Şehitleri Dualarla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Körfez'de Deprem Şehitleri Dualarla Anıldı

Körfez\'de Deprem Şehitleri Dualarla Anıldı

Körfez Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenler için anma etkinlikleri düzenledi.

17.08.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Körfez Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenler için anma etkinlikleri düzenledi.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 16'ıncı yıldönümü nedeniyle Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen anma etkinliğinde, Deprem Anıtının önünde toplanan Körfez protokolü ve halkı, saygı duruşu ve istiklal marşı ile şehitleri andılar. Daha sonra ise, felakette yaşamlarını yitirenler Körfez Asri Mezarlığında düzenlenen mevlit programında dualarla anıldı.

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın çelenk sunumuyla başlayan anma programına, Kaymakam Can ve Belediye Başkanı Baran'ın yanı sıra Hava Radar Mevzi Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez İlçe Müftüsü Cenk Özmen, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitler, Asri Mezarlıkta Dualar ve Hatimlerle Anıldı Deprem anıtında düzenlenen anma programının ardından protokol üyeleri Körfez Asri Mezarlıkta düzenlenen mevlit programına geçtiler. Depremde yakınlarını kaybedenlerin ilgi gösterdiği anmada, deprem şehitleri için Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan ve din görevlileri tarafından mevlit ve Kuran-ı Kerim okundu.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, okunan duaların ve hatimlerin ardından bir konuşma gerçekleştirerek, "Yaşadığımız o büyük felaket hala yüreklerimizde" ifadelerini kullandı. Başkan Baran,

"Deprem ülkemizin büyük bir gerçeği. Ülkemizin %96'sı deprem riski ile karşı karşıya. Bende bu felaketi ilçemizde yaşayanlardanım. Bu tür afetlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Depremin 16. yılında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor geride kalanlara ise sabırlar diliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı İsmail Baran'ın konuşmalarının ardından mikrofonu Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can aldı. Kaymakam Can, "Belediye Başkanımız İsmail Baran'ında dediği gibi deprem gerçeğini unutmamamız lazım. Ben 17 Ağustos'ta aranızda değildim ama yaşadığınız acıyı hissederek yanınızda oldum. Bu tür afetlerden çıkartabileceğimiz tek şey iyi bir ders çıkartmamızdır. Bakıldığı zaman ülkemiz ve ilimiz bir bütün olup deprem yaralarını hemen sardılar. Rabbim ülkemize ve ilimize bir daha böyle felaketler yaşatmasın" dedi.

Törende depremde yakınlarını katılanlar ise duygu dolu anlar yaşadı. Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar deprem şehitleri için dağıtılan yemekleri yedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Körfez'de Deprem Şehitleri Dualarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement