Körfezde Mücadele: Yeni Zelanda ve ABD Liderliği Paylaştı - Son Dakika
Güncel

Körfezde Mücadele: Yeni Zelanda ve ABD Liderliği Paylaştı

Körfezde Mücadele: Yeni Zelanda ve ABD Liderliği Paylaştı

Pazartesi günü yelkencilik dünyasında bütün gözler geleceğin yıldızlarının üzerindeydi.

06.09.2013 09:15

Günün sonunda Red Bull Youth Amerika Kupası'nda NZL Sailing Team ve American Youth Sailing Force sıralamada liderliği paylaştılar. 8 ülkeden 10 takımın katıldığı filo yarışı bu yaz regattanın yarı noktasında San Francisco Körfezi'nde görülmüş en sıkı ve en kıran kırana yarışlardan birini sınıyor. Hatta şu ana kadar yapılan dört filo yarışında dört farklı ülke birinci sıra bayrağı aldı: ABD, Yeni Zelanda, Portekiz ve İsveç.

Şu anda birinci takımla yedinci takım arasında sadece 3 puan var. Daha dört yarış yapılacak ve son yarışta çifte puan kazanılabilecek.

2012 Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanmış Yeni Zelandalı kaptan Peter Burling; "Önde olduğumuz için şaşkınız ama mutluyuz da. Yarın yeniden yarışlara çıkmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu. "Güne çok iyi başlayamadık ama ikinci yarışta fena olmayan bir derece elde ederek kendimize geldik. Zaten işin son güne kalacağını düşünüyorum. Bu yüzden grup olarak kendimizi geliştirmeye çalışıyor ve her güne gelip çattığında bakıyoruz."

St Mary's College of Maryland öğrencisi, üç kere üniversite All-American takımına seçilmiş American Youth Sailing Force kaptanı Mike Menninger; "Yarış gerçekten kıran kırana geçiyor, bu yüzden sıralamanın bu kadar küçük bir aralığa dağılmış olması çok şaşırtıcı değil." dedi. "Bence iyi gidiyoruz, ama bitime iki gün kala sıralama konusunda çok endişelenmiyoruz. Her günü ayrı ayrı ele almak gerekiyor."

Portekizli ROFF/Cascais Sailing Team günün ilk yarışı olan serinin 3. yarışını kazandı. Dümenci Bernardo Freitas başlangıçta kusursuz bir hamleyle diğer teknelerin rüzgâr altına yöneldi ve mürettebat altı işaret şamandırasının hepsinden önde geçerek yarışı İsviçreli Team Tilt'in 28 saniye önünde birincilikle tamamladı.

Takımın kaptanı ve kanat ayarlayıcısı Antonio Mello; "Bugün başlangıçta kendimizi biraz daha fazla zorladık. Dün o bakımdan kötüydük" dedi. "Başlangıç gerçekten iyiydi, erişim çizgisine en önce vardık. Sonra da yarışı mümkün olduğu kadar basitleştirmeye çalıştık. Filo çok rekabetçi."

4. yarış belki de serideki yarışların en çekişmeli olanıydı. Swedish Youth Challenge, Team Tilt, NZL Sailing Team ve Emirates Team New Zealand filonun zirvesinde yarıştılar, hatta liderlik İsveçlilerle İsviçreliler arasında en az dört kere el değiştirdi. İsveçliler son rüzgâr yönü işaretinden lider geçtiler ve birinciliğe tutunarak yarışı İsviçrelilerin 5 saniye önünde tamamladılar. İsviçreli takım ortaya koyduğu performansla 2007 Amerika Kupası finallerini hatırlattı.

Amerika Kupası Yarışmacısı Luna Russa'nın kaptanı Chris Draper bu 10 tek tasarımlı AC45 katamaranın 34. Amerika Kupası Finali'ne ev sahipliği yapacak körfezde birbirleriyle yarışmasını bizzat izledi.

Red Bull Youth Amerika Kupası – Geçici Sıralama

1. NZL Sailing Team with ETNZ (NZL) 2-4-7-3 – 28 puan

2. American Youth Sailing Force (USA) 1-7-3-5 – 28 puan

3. Team TILT (SUI) 8-5-2-2 – 27 puan

4. Swedish Youth Challenge (SWE) 6-2-9-1 – 26 puan

5. Full Metal Jacket Racing (NZL) 7-1-4-6 – 26 puan

6. ROFF/Cascais Sailing Team (POR) 3-6-1-8 – 26 puan

7. Next World Energy (FRA) 4-3-8-4 – 25 puan

8. All In Racing (GER) 5-8-5-9 – 17 puan

9. Objective Australia (AUS) RDG-10-6-10 – 9,3 puan

10. USA45 Racing (USA) 9-9-10-7 – 9 puan

Red Bull Youth Amerika Kupası Hakkında Kısa Bilgiler:

Red Bull Youth Amerika Kupası 1-4 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor ve Marina Green'deki America's Cup Village'dan başlıyor.

Filo yarışı formatı uygulanıyor – günde 2 yarış, toplamda 8 yarışlık bir seri. Yarışlar her gün 11:10'da başlıyor. Son yarışta çifte puan kazanılacak.

Tekneler dev kanat yelkenlerine sahip AC45 katamaranlar olacak – Yani Amerika Kupası takımlarının 2011-2013 arası Amerika Kupası Dünya Serisi'nde kullandıkları tekneler.

Takımlar 19-24 yaşları arasındaki altı yelkenciden oluşurlar ve bir uyrukluk kuralı vasıtasıyla ülkelerini temsil ederler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Körfezde Mücadele: Yeni Zelanda ve ABD Liderliği Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement