Korneaları ile Işık Olacak - Son Dakika
Güncel

Korneaları ile Işık Olacak

Korneaları ile Işık Olacak

İzmir'de 37 yıldır boya ve dekorasyon işleri yapan 62 yaşındaki Aziz Acıroğlu, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) nedeniyle tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşti.)

13.01.2012 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 37 yıldır boya ve dekorasyon işleri yapan 62 yaşındaki Aziz Acıroğlu, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) nedeniyle tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin organlarını bağışladığı Acıroğlu'nun sadece kornealarının kullanılabileceği anlaşıldı.

Boya ve dekorasyon işleri yapan, 40 yıldır da sigara içen Aziz Acıroğlu KOAH hastalığına yakalandı. Yaklaşık bir yıldır Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde tedavi görün Acıroğlu'nun beyin ölümü gerçekleşti. Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Filiz Özbek, aileyi bilgilendirip, organ bağışında bulunmalarını önerdi. Acı haberi alan Acıroğlu ailesi, aldıkları ortak kararla, başka hayatların kurtulması için organ bağışına onay verdi. Yapılan tetkiklerde Aziz Acıroğlu'nun organları nakil için uygun bulunmazken, sadece kornealarının kullanılabileceği anlaşıldı. Acıroğlu'ndan alınan kornealar, görebilmek için bağış bekleyen hastalara nakledilmek üzere İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

"ORGAN BAĞIŞI YAPILMALI"

Acıroğlu ailesi fertleri, yaşamını yitiren Aziz Acıroğlu'nun sağlığında çok hayırsever biri olduğunu, bu nedenle ortak bir kararla organ bağışında bulunduklarını söyledi. Acıroğlu'nun kardeşi 52 yaşındaki Mustafa Acıroğlu, "Biz ağabeyimin bütün organlarını bağışladık, ancak hastalığının ilerlemesinden dolayı kullanılamayacağını öğrendik. Umarız ondan alınan kornealar nakil bekleyen başka bir vatandaşa ışık olur. Ben de organlarını bağışlayacağım" dedi.

Herkesin organlarını bağışlayarak, öldükten sonra da başkalarına hayat verebileceğine dikkat çeken oğlu 38 yaşındaki Cüneyt Acıroğlu da, "Babam yardımsever biriydi ve öldükten sonra da birilerine yardımı dokunur düşüncesiyle organlarını bağışladık. Biz 5 kardeşiz. Felçli bir kardeşim var ve o da organlarını bağışladı" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Korneaları ile Işık Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement