Kosovalı Ünlü Şair Ali Podrimya'nın Cenazesi Toprağa Veridi - Son Dakika
Güncel

Kosovalı Ünlü Şair Ali Podrimya'nın Cenazesi Toprağa Veridi

Şiir Festivali için gittiği Fransa'da ölü bulunan Kosovalı ünlü şair Ali Podrimya'nın cenazesi düzenlenen törenle ülkesinde toprağa verildi.

27.07.2012 15:23

Şiir Festivali için gittiği Fransa'da ölü bulunan Kosovalı ünlü şair Ali Podrimya'nın cenazesi düzenlenen törenle ülkesinde toprağa verildi.

Kosova'nın ünlü Arnavut şairi Ali Podrimya için ilk olarak Kosova Bilim ve Sanat Akademisi'nde (KBSA) anma töreni düzenlendi. Törene, şairin yakınları, arkadaşları, şair ve yazarlar ile üst düzey yetkililer katıldı.

KBSA adına konuşan Akademik Ali Aliu, Ali Podrimya gibi şairleri içinden çıkartan halkların, şanslı haklar olduğunu söyledi.

Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi ise ömrünü vatanına dizeleriyle adayan Podirmya'nın yeni kuşak şairlere örnek olacağını belirtti.

Kosova Kültür Bakanı Memli Krasniçi ise şairin ölümünün ailesi ve Arnavut halkı için büyük bir kayıp olduğunu, ancak Podrimya'nın eserleriyle yaşayacağını söyledi.

Törene katılan Arnavutluk Kültür Bakanı Aldo Bumçi ise Popdrimya'nın ölümüyle, Arnavut şiiri ve kültürünün "kutsal ikonunun" da kaybedildiğini ifade etti. KBSA'da düzenlenen törenin ardından şair Podrimya'nın cenazesi Priştine'deki Müslüman Mezarlığı'na defnedildi. Ancak Podrimya için cenaze namazı kılınmadı.

Fransa'da düzenlenen Voix de la Mediteraine Şiir Festivali'ne katılan ve kendisinden 3 gündür haber alınamayan Podrimya'nın cesedi, festival merkezinden 4 kilometre uzaklıkta ağaçlık bir alanda bulunmuştu. Kosova'nın Yakova kentinden dünyaya gelen ve lirik türde verdiği eserlerle tanınan Ali Podrimya'nın, yayınlanmış 10 şiir kitabı bulunuyor. Podrimya'nın şiirleri, Türkçe'nin yanı sıra, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Macarca ve çok sayıda Slav diline çevrilmişti. Podrimya, Kosova'ya olan sevgisini dile getirdiği "Kosova, hiçbir zaman bağışlanmayacak kanımdır, benimdir" dizesiyle ün yapmıştı.

Muhabir: İbrahim Arslan

Yayıncı: Ömer Çetres - PRİŞTİNE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kosovalı Ünlü Şair Ali Podrimya'nın Cenazesi Toprağa Veridi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement