Köy Muhtarları, Akyol'u Ziyaret Ettiler - Son Dakika
Yerel

Köy Muhtarları, Akyol'u Ziyaret Ettiler

Köy Muhtarları, Akyol\'u Ziyaret Ettiler

Diyarbakır'ın Bismil'e bağlı bazı köy ve mahalle muhtarları, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol'u ziyaret ederek, yol ve su sorunlarını dile getirdiler.

21.08.2014 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Bismil'e bağlı Aslanoğlu, Kağıtlı, Çavuşlu, Oğuzlar, Keberli, Karagöz köy muhtarları ile Güroluk, Tatlıçayır ve Erler mahalle muhtarları, Bedirhan Akyol'a grup köy yollarının bozuk ve çukurlarla kaplı olduğunu belirttiler.

Çavuşlu Köyü muhtarı Mehmet Kartekin, Erler mahalle muhtarı Abdullah Güneş, Güroluk mahalle muhtarı Hacı Hüseyin Karagöz, Karagöz köyü muhtarı İslam Atak, konuyla ilgili olarak Bismil Kaymakamlığına dilekçe verdiklerini belirttiler. Ziyarette söz alan Güroluk köyü muhtarı Hacı Hüseyin Karagöz, şunları söyledi:

"Su sorunlarımızı belediyeye bildirdik, çözeceklerini taahhüt ettiler. Çünkü uzun yıllardır şebeke sularından yararlanamadığımız için, kuyu sularını kullanmak zorunda kalıyoruz. Elimizde kalan bir kaç kuyudan kullandığımız sular ise, sağlığa elverişli olmadığı için çocuklarımız sürekli hastalanıyor. Köylerimize toplam 300 öğrenci geliyor. Bu öğrenciler hepsi, aynı yol güzergâhını kullanıyor. Bismil ilçesi Güroluk köyü, 120 haneli bir köy. Yaklaşık yetmiş yıllık bir köy yoludur. 40 yıl önce Asfalt yapılmış, ondan sonra bir çalışma yapılmamış. Yollar bozuk ve çukurlarla doludur. Defalarca kez trafik kazası yaşandı. Yolumuz yaklaşık 25 kilometre uzunluğundadır. Oldukça işlek bir yol olmasına rağmen, yolun dar olması nedeniyle, neredeyse iki araç yan yana gidemez bir durumdadır. Bismil Kaymakamlığına muhtarlar olarak dilekçe yazdık. Ayrıca, Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürlüğüne de konuyla ilgili bilgi aktarıldı. Sayın Bakanımızdan ve yetkili mercilerden, milletvekillerimizden sorunumuza duyarlılık göstererek, kalıcı ve köklü çözümler üretmelerini bekliyoruz"

AKYOL: KÖYLERİMİZİN SORUNLARI, KISA SÜREDE KALICI VE KÖKLÜ ÇÖZÜMLERE KAVUŞACAK

Misafirlerini makamında ağırlayan Akyol, köy ve mahalle muhtarlarına yakın ilgi göstererek, sorunlarının çözümü noktasında yakın takipçisi olacağını belirtti. İlgili makamları telefonla arayarak, yetkililere sorunları bizzat dile getiren Ak parti İl Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol, şunları söyledi:

"Ak parti hareketinin çıkış noktası, vatandaş odaklı kaliteli hizmetler üretmektir. Merkezine vatandaşı alan, ortak paydası çalışmak ve durmaksızın üretmek olan hareketimiz, bu kapsamda vatandaşlarımızın rahatı ve huzuru için elinden gelen bütün çabayı sarf etmektedir.
Bu kapsamda, iktidara geldiğimiz ilk günden bu yana, yol, su, elektrik, köprü, baraj, sağlık ve ulaşım gibi geniş halk kitlelerini doğrudan ilgilendiren hayati konularda, dev hamleler yaptık. Geçmişte yapıldığı gibi, sorunlara neşter vurmak bir yana, kalıcı ve köklü çözümler ürettik ve üretmeye devam ediyoruz"

Ziyaretten bir hayli memnun kalan köy ve mahalle muhtarları, "Önceki yıllarda olduğu gibi, başkan Akyol bizlerle yakından ilgilenerek, sorunlarımızın çözümü noktasında bir hayli çaba sarf etti. Bizimle yakından ilgilendi. Gerekli resmi makamlar nezdinde girişimlerde bulundu. Kendisine teşekkür ediyoruz" şeklinde duygularını dile getirdiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Köy Muhtarları, Akyol'u Ziyaret Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement