Köylerde Yabani Zeytinler Aşılandı - Son Dakika
Güncel

Köylerde Yabani Zeytinler Aşılandı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yabani zeytin aşılaması yapıldı.

24.04.2018 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yabani zeytin aşılaması yapıldı.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, 2018 yılı programı içerisinde 15 köydeki 528 hektarlık alanda 105 bin 600 yabani zeytin aşılandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, köylülerinin kalkınmasına yönelik hazırlanan ve bozuk orman alanları içerisinde yer alan yabani zeytinleri aşılayarak ülke ekonomisine kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

2017 yılı içerisinde yapılan aşılama işlemlerinde yüzde 95 oranında başarı sağladıklarını aktaran Yılmaz, "Atıl durumda bulunan delicelerin aşılanarak elde edilecek ürünlerle, yöre insanının aile bütçesine dolayısıyla da ülke ekonomisine katkı sağlamak amaçlandı. Uzman bir ekip tarafından aşılanan yabani zeytinlerin bakımı da 3 yıl süreyle orman teşkilatı tarafından yapılmakta. Daha sonra bu zeytinler talep edenler arasından çekilen kurayla orman köylülerine sertifikalı olarak dağıtılmakta." ifadesini kullandı.

Gelir getirici türler kapsamında bugüne kadar bin 478 haneye, 238 bin 589 ceviz, badem, harnup, delice gibi türlerin dağıtımının yapıldığını bildiren Yılmaz, yöre ekonomisine destek verdiklerini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köylerde Yabani Zeytinler Aşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement