Köylü Çocukları Tiyatro ve Sinemayla Tanıştı - Son Dakika
Yerel

Köylü Çocukları Tiyatro ve Sinemayla Tanıştı

Mersin Sinema Derneği ve Mersin Tiyatrolar Derneğinin birlikte hazırladığı "Umudumuz Çocuklar Projesi" kapsamında kentin en ücra köylerindeki çocuklar tiyatro, sinema ve gölge oyunuyla tanıştırıldı.

01.07.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Sinema Derneği ve Mersin Tiyatrolar Derneğinin birlikte hazırladığı "Umudumuz Çocuklar Projesi" kapsamında kentin en ücra köylerindeki çocuklar tiyatro, sinema ve gölge oyunuyla tanıştırıldı.

Mersin Sinema Derneğinden yapılan açıklamaya göre, dernek başkanı Gürhan Ötün, projenin ilk uygulamasının yapıldığı Mut ilçesinin Ballı Mahallesi'ndeki programda, coğrafyanın zorlu koşullarına rağmen çocuklarla buluşmak için yola çıktıklarını belirtti.

Daha önce tiyatro, gölge oyunu seyredemeyen ve bu tür aktivitelerde yer alamayan çocuklara ulaşmanın büyük gururunu yaşadığını ifade eden Ötün, şöyle devam etti:

"Kendilerini unutulmuş hisseden bu köy çocuklarına bunun böyle olmadığını göstermek ve onların her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik. Bu proje bizim için bir başlangıç. Bundan sonra Mersin'in her köşesine sanatı götüreceğiz."

Mersin Tiyatrolar Derneği Başkanı Deniz Sandalcı da sanatın aktif olduğunu, bu sebeple de salonlardan çıkarılarak yolu bile olmayan köylere gidebildiğini bildirdi.

Tarihinde ilk kez böyle bir etkinlikle karşılaşan köy halkının ve çocukların tepkisi ve sevinci karşısında duygulandıklarını aktaran Sandalcı, projenin büyüyerek devam edeceğini, ulaşamadık yer kalmamasını istediklerini vurguladı.

Mersin Sinema Derneği Üyesi Yasin Korkmaz da çocuklara sinema ve sinema ekipmanları hakkında bilgi vererek sorularını cevapladı.

Dernek üyesi Hasan Topuz ise çocuklara "Ali Baba ve Kırk Haramiler" adlı gölge oyununun gösterimini yaptı. Ardından kuklaların nasıl kullanıldığını öğrenen çocuklar, kendi oyunlarını sergiledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köylü Çocukları Tiyatro ve Sinemayla Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement