Kozan'da 53 Ysöp Öğrencisine Kıyafet ve Kırtasiye Yardımı - Son Dakika
Yerel

Kozan'da 53 Ysöp Öğrencisine Kıyafet ve Kırtasiye Yardımı

Adana'nın Kozan İlçesinde, Milli Eğitim Bakanlığının 'Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı Projesi' (ysöp) Kapsamında, Çadır ve Gecekondularda Tespit Edilerek Okula Kazandırılan 53 Çocuğa Okul Kıyafeti, Kitap ve Kırtasiye Yardımı Yapıldı

06.04.2010 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Kozan ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığının 'Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı Projesi' (YSÖP) kapsamında, çadır ve gecekondularda tespit edilerek okula kazandırılan 53 çocuğa okul kıyafeti, kitap ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Kozan'da, okul çağında olmasına rağmen çeşitli nedenlerle okula gönderilmeyen veya eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalanlardan okula kazandırılan 75 çocuktan 53'ünün, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kozan Dayanışma ve Kalkınmayı Destekleme Derneği (KOZDES), Berberler ve Kuaförler Odası, Kunduracılar Odası ve hayırsever işadamının desteği ile bazı okul ihtiyaçları karşılandı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Alparslan, Mareşal Fevzi Çakmak ve Remzi Oğuz Arık İlköğretim Okulu'nda YSÖP Hızlandırılmış Eğitim Programı kapsamında öğrenim gören öğrencilere yazlık ve kışlık okul elbisesi, ayakkabı, okumaya başlama kitabı ve kırtasiye malzemesi dağıtıldığını bildirdi.

Emniyet Müdürü Murtaza Çuhacıoğlu da Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Büro amirliklerinin yürüttüğü çalışmalarla, bugüne kadar çok sayıda okulda, ihtiyacı olan öğrencilere çeşitli yardımlar yaptıklarını, Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, YSÖP öğrencilerine de katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

KOZDES Yönetim Kurulu Başkanı Harun Abdullah Baysal ise derneğin odalarla yaptığı görüşme sonucu, öğrencilerin ayakkabılarının temin edilmesini sağladıklarını, ayrıca kitap ve kırtasiye yardımında bulunduklarını ifade etti.

Öğrencilerin okul elbiselerini karşılayan işadamı Sezgin Kılıç ise ilçe Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli polislerin projeyle ilgili kendisini bilgilendirdiğini, öğrencilerin yazlık ve kışlık elbiseye ihtiyacı olduğunu öğrendikten sonra kıyafetleri temin ederek, öğrencileri mutlu etmenin sevincini yaşadığını söyledi.

Öğrenciler ise okuma yazma öğrenmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ettiler.

(VV-ANI-MUT) - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kozan'da 53 Ysöp Öğrencisine Kıyafet ve Kırtasiye Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement