Kraliyet Ailesinin "Yadigarı" Otomobile Gözü Gibi Bakıyor - Son Dakika
Yerel

Kraliyet Ailesinin "Yadigarı" Otomobile Gözü Gibi Bakıyor

Adana Kasaplar Odası Başkanı, Belçika Kraliyet Ailesi tarafından Adana Valiliğine hediye edildikten sonra babasının aldığı otomobili itinayla koruyor.

07.06.2014 11:09  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Belçika Kraliyet ailesi tarafından 38 yıl önce Adana Valiliğine hediye edilen ve 12 yıl kullanılıp, babası tarafından satın alınan 1976 model otomobile gözü gibi bakıyor.

Yağmur, 1976'da Belçika Prensi olan Josephine tarafından hediye edilen otomobilin, dönemin valisi Fikret Tuncel tarafından teslim alındığını, aralarında Hayri Kozakçıoğlu'nun da bulunduğu yaklaşık 10 valiye hizmet verdiğini belirtti.

Kente gelen devlet büyüklerinin yanı sıra siyasetçilere de tahsis edilen otomobilin, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından da kullanıldığını anlattı.

Yağmur, 12 yıl hizmet veren, 1988'de Vali Oğuz Kaan Köksal döneminde satışa çıkarılan otomobili, babası Saruhan Yağmur'un ihaleyle satın alındığını söyledi.

Babasının, özel misafirleri için kullandığı aracın bakımını düzenli yaptırdığını kaydeden Yağmur, "Otomobil, 8 silindirli motoruyla saatte 120 kilometre hız yapıyor. Periyodik bakımlarını yaptığımız otomobilimle İstanbul, İzmir ve Ankara'ya gitmiştim" dedi.

"Muayeneden tek seferde geçti"

Otomobili, hava koşullarına göre kapalı garajdan çıkardığını dile getiren Yağmur, araca oğlunun da uzun yıllar binmesini arzu ettiğini söyledi.

Yağmurdan koruduğu aracı, akşam saatlerinde kullanmaya özen gösterdiğini vurgulayan Yağmur, "Otomobilin bakımını düzenli yaptırıyorum. 1976 model olmasına rağmen muayeneden tek seferde geçti. Emekli olunca arabamla Türkiye turuna çıkacağım. Otomobil, otomatik vites. Tamponunda, çarpışma esnasında şiddeti azaltması için amortisör de var. Babamdan kalan otomobili ben de oğlum Aydın'a bırakacağım" ifadelerini kullandı.

Aydın Yağmur da dedesi ve babası tarafından titiz şekilde korunan otomobile sahip çıkacağını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kraliyet Ailesinin 'Yadigarı' Otomobile Gözü Gibi Bakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement