Kuaförler Antalya'da Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Kuaförler Antalya'da Hünerlerini Sergiledi

Kuaförler Antalya\'da Hünerlerini Sergiledi

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 2.Avrasya Saç ve Güzellik Yarışması'na 15 farklı ülkeden katılan 260 kuaför hem hünerlerini sergiledi hem de tatil yaptı.

31.10.2013 11:06

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 2. Avrasya Saç ve Güzellik Yarışması'na 15 farklı ülkeden katılan 260 kuaför hem hünerlerini sergiledi hem de tatil yaptı. Yüksek fantazi, salon topuz ve salon tasarım kategorilerinin bulunduğu yarışmada kuaförler, yarım saatte en iyi saç modelini yapmak için yarıştı.

Kemer'in Göynük beldesi Kilikya Palace Otel'de Newyork Kozmetik firması tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Avrasya Saç Tasarım Yarışması'na 15 ülkeden 260 kuaför katıldı. Kosova, Arnavutluk, Almanya, Hollanda, Danimarka ve Türkiye'de çeşitli illerden yarışmaya katılmak için gelen kuaförler hünerlerini sergiledi. İki gün süren eğitimin ardından yarışmaya katılan kuaförler, birbirinden ilginç saç modelleri yaptı. Yarışmayla aynı zamanda kuaför turizmi de başlamış oldu.

Yarışmada 6 eğitmen önce kuaförlere iki günlük eğitim verdi. Yüksek fantazi, şov tasarım ve salon topuz kategorilerinde yarışan kuaförler, yarım saatte en iyi saç modelini yapmak için ter döktü. 30 modelin saçı yarışma için hazır hale geldi.

Antalya'dan yarışmaya katılan Nesime Çetin, Altın Portakal'ı simgeleyen saç modeliyle ilgi gördü. Ay yıldızlı, Türk motiflerinin kullanıldığı saç modeli ise dikkat çekti. Yarışmaya Almanya'dan katılan Erhan Kara, memleket özlemini ay yıldızlı modelle yansıttı. Yarışmada birinci olacak saç modeli Nisan 2014'de düzenlenecek saç tasarım yarışmasında afiş güzeli olacak.

Yarışmanın Organizatörü Soner Dıraz, yarışmayla kuaförlük sektörüne katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Aynı zamanda bir kuaför turizmi başlattıklarını ifade eden Dıraz, "Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen kuaförler hem yarışma hem de tatil imkanı buluyor. Son yıllarda Türk kuaför sektörü başarısını arttırdı. Yarışmada aynı zamanda sektördeki yenilikleri de sergileme imkanları bulduk" dedi.

Yurt dışından gelen kuaförlerde Türk kuaförlerin yeteneğini takdir etti. Antalya'da olmaktan mutlu olduklarını söyleyen kuaförler, yarışma sırasında da keyifli anlar yaşadı.

Yarışmada dereceye girenlerin ise daha sonra açıklanacağı bildirildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuaförler Antalya'da Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement