Küba'ya Cami Yapmak İçin Yeşil Işık Yandı - Son Dakika
Güncel

Küba'ya Cami Yapmak İçin Yeşil Işık Yandı

Küba\'ya Cami Yapmak İçin Yeşil Işık Yandı

Küba, 56 yıl sonra ilk kez bir dini mabedin topraklarında inşa edilmesine izin verdi. İlk olarak kilise inşa edilecek ardından cami ve sinagog inşası peş peşe gelecek.

10.03.2015 13:49  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küba Komunist Partisi 1959 yılında Küba devrimi sonrası yasaklanan dini tapınakların yeniden inşasına onay verdiklerini duyurdu. Buna göre devrim sonrası ilk dini mabet kilise olacak. Kiliseden sonra sıranın Cami ve Sinagog inşasına gelmesi bekleniyor.

Bu haberin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevindireceği konuşulmaya başlandı. Bilindiği üzere Erdoğan, Küba ziyaretinde ülke lideri ile bu konuyu uzun uzadıya konuştu.

ABD FİNANS EDECEK

Ülkenin güneyinde Pinar del Rio kentinde 200 metre karelik bir alana inşa edilecek kilisenin adının 'Parroquia del Sagrado Corazon de Jesus' adı olacağı ve finansmanının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi.

"NİHAYET OLUMLU CEVAP"

Pinar del Rio papazı Jorge Serpa, 36 bin kişinin yaşadığı kentte bulunan bir tıp fakültesinde eğitim gören yabancı öğrencilerinin çoğunun katolik olduğunu vurgulayarak bir kilise inşası için yapılan müracaata yetkililerin nihayet olumlu cevap verdiğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN TALEBİNE ÖNCELİK VERİLECEK

Küba basını 56 yıl aradan sonra ilk kez onay verilen kilise inşasını önümüzdeki günlerde diğer dini mabetlerin inşasının da ekleneceğini yazdı. Küba Komünist Partisi'nin masasında Türkiye, Rusya ve İsrail'den gelen dini talepler olduğu ve bunlara öncelik verileceği hatırlatıldı.

ERDOĞAN DA IŞIK YAKMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Latin Amerika ülkelerini kapsayan turu çerçevesinde Küba'ya yaptığı ziyarette başkent Havana'da Devlet Başkanı Raul Castro ile bu konuyu görüşmüş ve Küba yönetiminin cami projesine olumsuz yaklaşmadığını ifade etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küba'ya Cami Yapmak İçin Yeşil Işık Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • FATİH: CAMİ. . . . DİN. . . İMAN. . . . NAMAZ. . . . ALLAH. . . KİTAP. . . . . TÜM BUNLARI İNSANLAR KENDİ İÇİNDE YAŞAR. . . . . . . SİZİN BAŞKA İŞİNİZ GÜCÜNÜZ YOK MU. . . . . DİN İMAN SİZE Mİ KALDI. . . . . DOLAR NE OLACAK. . . TARIM NE OLACAK. . . . İŞSİZLİK NE OLACAK. . . . DIŞ KOMŞULAR NE OLACAK. . . . ENFLASYON NE OLACAK. . . . . . . . . 7 1 Yanıtla
  • KADER CAHIL: HERSEYLERI BITI BIR CAMILERI KALDI BIR SANAYI ACIN BARI ISIZLER SIZE DU EDER 5 0 Yanıtla
  • Yurdum İnsanı: İyi olur Küba'ya cami yapılması Türkiye den oraya giden komünistlerin, sosyalistlerin alını secde görür, bakın cami yaparken şadırvan ve abdesthanede yapacağız. . . öyle yurt dışında tuvaleti gelen kilisenin tuvaletine koşuyor ama bulamıyor, şimdi işiniz rahatlamış olacak. . . Kübalılara küçük-büyük fiyat listesi vereceğiz. . . :) 1 1 Yanıtla
  • BİLL68: Milletin vergilerini milletin hayrına harcayın. Çok istiyorsanız Küba'ya camiyi kendi paranızla yaptırın 2 0 Yanıtla

Advertisement