Küçükçekmece Gölü'nde Heyecan ve Mücadele Bir Arada Yaşandı - Son Dakika
Güncel

Küçükçekmece Gölü'nde Heyecan ve Mücadele Bir Arada Yaşandı

Küçükçekmece Belediyesi, 2'inci kez Uniçek Su Sporları Festivali'ne ev sahipliği yaparak Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen sporcuları Küçükçekmece Gölü'nde bir araya getirdi.

18.05.2013 14:59

Küçükçekmece Belediyesi, 2'inci kez Uniçek Su Sporları Festivali'ne ev sahipliği yaparak Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen sporcuları Küçükçekmece Gölü'nde bir araya getirdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın başlattığı festivalde heyecan ve mücadele bir arada yaşandı.

Küçükçekmece Belediyesi, 2'inci kez Uniçek Su Sporları Festivali'ne

ev sahipliği yaparak, Türkiye'nin dört bir tarafından üniversiteli gençleri, kürek

ve kano spor kulüplerini Küçükçekmece Gölü etrafında bir araya getirdi.

2'inci Uniçek Su Sporları Festivali'nin startını vermek için Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, botla göle açıldı. Başkan Yeniay'ın start vermesiyle büyük çekişmeye ve heyecan dolu anlar da başladı. İki gün boyunca birbirinden renkli görüntülerin yaşanacağı Küçükçekmece Gölü'nde dinlenme molaları da verildi. Yarışlara ara verilirken de jet ski, paraşütle gösteri,

deniz kaykayı gösterirli ile festivalde renklendi.

2'inci Uniçek Su Sporları Festivali'ne ikinci kez ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Gölü etrafında Türkiye Kürek Federasyonu ile birlikte 2'inci Uniçek Su Sporları Festivali'ni başlattıklarını söyledi.

Yarışlar hakkında bilgiler veren Başkan Yeniay, "İlk bölümde kulüp bazında müsabakalar yer aldı. Öğleden sonra Türkiye üniversiteler şampiyonası gerçekleşecek. Daha sonrada çeşitli yarışlarımız yarına kadar devam edecek" dedi.

Amaçlarının gerek Küçükçekmece halkına, gerekse spora gönül vermiş insanlara bu sporu sevdirmek ve onlara altyapı oluşturmak olduğunu belirten Yeniay, halkın bu yarışlara çok ilgi gösterdiğini de söyledi.

"KÜÇÜKÇEKMECE'DE ARTIK SPORUN KONUŞMASINI İSTİYORUZ"

Özellikle 2020 Olimpiyatlarının İstanbul'da olması ihtimalinde su sporlarının Küçükçekmece Gölü etrafında yapılacağını söyleyen Başkan Aziz Yeniay, "Olimpiyatlar İstanbul'da olursa çok seviniriz.

Bu gölümüzde bu yıldan itibaren daha temiz bir noktaya geliyor zaten. Böylece Küçükçekmece'de spor konuşacak. Bu yüzden Küçükçekmece'de artık spor konuşmak istiyorum. Su sporlarının bütün dallarını burada yapmak istiyoruz. Gerek Türkiye Şampiyonalarını gerekse uluslararası şampiyonaları Küçükçekmece Gölü'nde ağırlamak istiyoruz" diye konuştu.

İŞSEVEN: "KÜÇÜKÇEKMECE'DE SU SPORLARI DAHA İLERİYE DÖNÜK OLACAK"

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ise, "Benim zamanımda yani buralarda 1960-1980 yılları arasında kürek yarışları yapılıyordu. Fakat ondan sonra ki dönemlerde Küçükçekmece Gölü'nde büyük bir kirlilik oluşmuştu. Başkan Aziz Yeniay'ın çalışmalarıyla bu kirliliğin yavaş yavaş yok olduğunu görüyoruz. Bu da çok umutlandırıcı ve ileriye dönük bir ortam oluşturması söz konusu oldu. Bu yüzden Küçükçekmece'de su sporları çok daha ileriye dönük olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Türkiye Kürek Federasyonu Büyükler Bahar Kupası Kürek Yarışları'nda kazananların madalyalarını Başkan Yeniay tarafından takdim edildi. Aziz Yeniay'ın elinden madalyalarını alan sporcular, festivali düzenlediklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Türkiye Kürek Federasyonu Büyükler Bahar Kupası Kürek Yarışları'nda 1'inciliği Galatasaray Kürek Takımı, 2'inci ODTÜ, 3'üncülüğü Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü oldu. Öğleden sonra, Üniversiteler Arası Türkiye Kürek Şampiyonası ve Üniversiteler Arası Türkiye Dragon Boat Şampiyonası yarışları devam ederek yarına kadar sürecek. Festivalin finali de yarın yapılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçükçekmece Gölü'nde Heyecan ve Mücadele Bir Arada Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement