'Kudüs Şairi' Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

'Kudüs Şairi' Mezarı Başında Anıldı

\'Kudüs Şairi\' Mezarı Başında Anıldı

M. Akif İnan'ın Şanlıurfa Harran Kapı Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma töreninde Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

07.01.2014 11:27  Güncelleme: 11:24

Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Şanlıurfalı şair, yazar, araştırmacı ve sendikacı Mehmet Akif İnan'ın ölümünün on dördüncü yıl dönümü dolayısıyla mezarı başında düzenlenen anma törenine katıldı.

Anma törenine Vali Vekili Ramazan Seçilmiş ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra; İnan'ın ailesi, dostları, çalışma arkadaşları; sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda daire amiri ve sevenleri de hazır bulundu.

Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, anma töreninde yaptığı konuşmada merhuma rahmet dileyerek; "Ne mutlu ki bugün onu eserleriyle ve hayırlı amelleriyle anıyoruz. Allah hepimize böyle eserler ve hayırlı ameller bırakmayı nasip etsin" dedi.

FAKIBABA: İNAN, DÜŞÜNCE HAYATINDA ÖNEMLİ BİR İSİM
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise Şair-Yazar ve Sendikacı M. Akif İnan'ın sanat-düşünce hayatında ve sendikacılıkta öncü ve önemli bir isim olduğunu belirtti.
Başkan Fakıbaba, "Şanlıurfa'nın yetiştirdiği bir isim olan M.Akif İnan gibi değerlerimize sahip çıkmak ve onların anılarını yaşatmak bizim için çok önemlidir. Şanlıurfa Belediyesi olarak M. Akif İnan'a olan vefa borcumuzu, onu her yıl mezarı başında anarak hem de çeşitli etkinlikler düzenleyerek ödemeye çalışıyoruz. Gençlerimizin de bu gibi değerleri tanımaları ve örnek almaları gerekir. Ağabeyimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Merhum Mehmet Akif İnan'ın kardeşi Ahmet İnan da anma töreninde kısa bir konuşma yaparak: "Bir yaşanmış hayatlar vardır, bir de adanmış hayatlar vardır. Adanmış hayatı kendisine düstur edinmiş olanlar, elbette unutulmayacaktır" sözlerinin ardından törene katılan herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından okunan dualarla devam eden anma töreni, törene katılanlara helva ikramıyla son buldu.

''Mescid-i Aksa'' dolayısıyla ' 'Kudüs'' şairi olarak da anılan Memur-Sen'in kurucu genel başkanı Mehmet Akif İnan, 2000'de memleketi Şanlıurfa'da vefat etmişti.

YARIŞMADA BİRİNCİ ÇIKMADI
Bu arada Şanlıurfa Belediyesi tarafından düzenlenen M. Akif İnan Ulusal Şiir Yarışması sonuçlandı. Yarışmaya katılan 88 şiir arasında birinciliği hak eden her hangi bir şiir olmadı. Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nemci Karadağ'ın odasında bir araya gelen jüri üyeleri yarışmaya katılan 88 şiiri değerlendirdi. Jüri üyelerinden Edebiyatçı Adil Saraç, Doç. Dr. Ekrem Bektaş, Öğretim Görevlisi Hasan Akçay'ın titizlikle değerlendirdiği şiirler arasında birinciliği layık görülen olmadı. Dereceye girenlerin ödülleri hafta sonu 11.01.2013 Cumartesi akşam saat 19.00 da Belediye Konferans ve Nikâh Salonunda verilecek.

Şiir yarışmada ikinci, üçüncü ve mansiyon ödülüne layık görülen şiirlerin sahipleri ve dereceleri şöyle;
2. Abdulkadir Taş, 3. Celalettin Kurt, Mansiyon 1. Ahmet Kaya, Mansiyon 2. Fadli Keser, Mansiyon 3. Cebrail Acar.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Kudüs Şairi' Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement