Kültür Bakanlığı Arıtma Tesisi ve Ortaca-Dalyan Yolunu Denetlendi - Son Dakika
Yerel

Kültür Bakanlığı Arıtma Tesisi ve Ortaca-Dalyan Yolunu Denetlendi

Kültür Bakanlığı Arıtma Tesisi ve Ortaca-Dalyan Yolunu Denetlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İnşaat Genel Müdürlüğü Proje İnşaat Daire Başkanlığı yetkilileri, Ortaca'da devam eden arıtma tesisi ve turizm ağına alınan Ortaca-Dalyan karayolunda incelemelerde bulundu.

12.01.2012 11:14

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İnşaat Genel Müdürlüğü Proje İnşaat Daire Başkanlığı yetkilileri, Ortaca'da devam eden arıtma tesisi ve turizm ağına alınan Ortaca- Dalyan karayolunda incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile inşaatı hızla devam eden Ortaca Belediyesi'ne ait Arıtma tesisinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar ve İnşaat Genel Müdürlüğü'ne bağlı Proje İnşaat Daire Başkanlığı Elemanlarından İnşaat Yüksek Mühendisi Güvenç Görgüli ile Çevre Mühendisi Oguz Aydemir, önce arıtma tesisinde yapılan proje üzerinde inceleme ve denetleme yaparak, Arıtma Tesisi'ni yapan SARTES Şirket yetkililerinden Arıtma Tesisi'nin yapımı, makine ekipmanların kurulması, yapılan ve yapımı devam eden havuzlar hakkında bilgi aldı.

Yapımı hızla devam eden 27 Mart 2012 tarihinde teslim edilecek olan Ortaca Belediyesi'ne ait Arıtma Tesisi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; " Ortaca Belediyesi'ne ait kanalizasyon ve arıtma tesisi SARTES şirketi tarafından 2011 yılbaşında başladı. Önümüzdeki Mart Ayı'nda bitirmeye hedefliyoruz. İşin seyrine baktığımızda da bu hedefimize çok rahat bir şekilde ulaşacağımız görülüyor. Bugünde Turizm Bakanlığı'ndan yetkili arkadaşlarımız gelerek, tesislerde incelemede bulundular. Hangi aşamada olduğunu görmek için gelmişlerdi. Arıtmaya gelen ekipte projenin zamanında bitirilmesi konusunda görüş birliğine vardılar. Tahmin ediyorum; Şubat Ayı sonuna doğru tesiste su almaya başlayıp, deneme üretimine başlayacağız. Şimdiden Ortaca Halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ortaca-Dalyan karayolunda Ortaca Kaymakamlığı Ortaca ve Dalyan belediyelerin sahip çıkmasından sonra hızla çalışmalara başlayan yol hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Karaçelik; "Bilindiği gibi Ortaca-Dalyan Karayolu istenmeyen bir haldeydi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destek vermesiyle Valilik, Kaymakamlık ve belediyelerin sahip çıkmasıyla yolda çalışmalara başlandı. Turizm Bakanlığı'nın destekleri ile başlayan yolda ise, bu gün çalışmaları yerinde görmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar ve İnşaat Genel Müdürlüğü'ne bağlı Proje İnşaat Daire Başkanlığı Elemanlarından İnşaat Yüksek Mühendisi Güvenç Görgüli ile Çevre Mühendisi Oguz Aydemir, yolda incelemelerde bulunup, çalışmaların fotoğraflarını çekerek bakanlığa götüreceklerdir. Ortaca ve Dalyan Belediyesi olarak bütün iş makinelerimizi bu yolun bitirilmesi için seferber etmiş durumdayız. Bunun yanında İl Özel İdare ve Orman Bölge Müdürlüğü'nden de iş makineleri gelip çalışmalarımızda yardımcı olacaklardır. Yolu en iyi şekilde bitirip, yeni turizm sezonuna hazır hale getireceğiz" diye konuştu.

- MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kültür Bakanlığı Arıtma Tesisi ve Ortaca-Dalyan Yolunu Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement