Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Burdur'da - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Burdur'da

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Burdur\'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Madem ki Türkiye artık 30 milyonların üzerinde turist çeken bir ülke haline gelmiştir, o zaman bu istihdam imkanını, bu bereketi, bu geliri, Anadolu içlerine taşımamız gerekiyor" dedi.

01.01.2013 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Madem ki Türkiye artık 30 milyonların üzerinde turist çeken bir ülke haline gelmiştir, o zaman bu istihdam imkanını, bu bereketi, bu geliri, Anadolu içlerine taşımamız gerekiyor" dedi.

Antalya'dan kara yoluyla Burdur'a gelen Bakan Günay, Vali Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Bakan Günay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Burdur'da güzel bir müzenin olduğunu, ancak tarihi bir yapı olduğu için büyütme şansının bulunmadığını söyledi.

Burdur'un, çevresinde bulunan Sagalassos, Kremna, Kibrya ve İnsuyu gibi yerlerle arkeolojik açıdan çok zengin bir bölge olduğunu, Antalya gibi turizmin amiral gemisine de 1 saat mesafede bulunduğunu anlatan Bakan Günay, "Antalya'ya 10 milyon insan geliyor. Bu bölgede altyapıyı biraz güçlendirerek Antalya'nın bereketinden daha fazla yararlanabiliriz. Bizim de zaten birkaç yıldan bu yana bütün gayretimiz, Anadolu içlerine turizmin bereketini çekebilmek" diye konuştu.

-"Bizim için zor bir yıldı itiraf etmek gerekirse"-

"Bu yıl güney sınırlarımızdaki sorunlarımıza rağmen 2011 yılının üzerine çıktık, Allah'a şükürler olsun. 2011 bizim için çok başarılı ve kolay bir yıldı. 2012 de, dün akşam biten yıl, bizim için zor bir yıldı itiraf etmek gerekirse. Çünkü güneyde Suriye, Irak, İran hattında ciddi turist kayıpları yaşadık. Ayrıca dünyadaki ekonomik sorunlar da Türkiye'yi bir ölçüde etkiledi. Buna rağmen 2011'in üzerine çıkabildik" diyen Günay, şöyle konuştu:

"Madem ki Türkiye artık 30 milyonların üzerinde turist çeken bir ülke haline gelmiştir, o zaman bu istihdam imkanını, bu bereketi, bu geliri Anadolu içlerine taşımamız gerekiyor. Bu açıdan Burdur benim eskiden beri önemine işaret ettiğim kentlerden bir tanesi. Benim için ayrıca Burdur'un şöyle bir özelliği var; Göreve başladığım ilk yıllarda ilk güzel haberi Burdur'dan almıştım, Sagalassos'ta bulduğumuz Marcus Aurelius heykeli. Uzun zaman ben bunu dünyada çeşitli etkinliklerde anlattım. Sapasağlam bir heykeldi ve daha sonra İstanbul'da da sergiledik. Dünyada da çeşitli dergilerde yer aldı. Bu ilk güzel haberlerden bir tanesiydi. O yüzden ben bugünkü gibi kendi özel arabamla, hatta yanımda şoför de olmaksızın kalkıp o heykeli görmeye 2 kez gelmiştim."

Burdur ve Sagalassos denilince içinde her zaman güzel duygular oluştuğunu dile getiren Bakan Günay, bu kadar büyük potansiyele sahip, çok büyük bir turizm merkezine yakın yerleşim merkezinde turizm altyapısını biraz daha güçlendirmek istediğini kaydetti.

Bakan Günay, Burdur'daki eski bir kiliseyi Tabiat Müzesi yapmaya çalıştıklarını, bunu da bu yıl bitirmek istediklerini söyledi.

-Bakan Günay'ın yeni yıl mesajı-

Burdur ziyaretinden sonra yol güzergahında birkaç yeri inceledikten sonra Ankara'ya döneceğini anlatan Günay, "Böylece yılın ilk gününü inşallah çalışarak geçirmiş olacağız. Herkese uğurlu, verimli, hayırlı, sağlıklı, bolluklu, barış içinde, esenlik ve güzellik içinde yeni bir yıl diliyorum. Bütün milletimize, bütün insanlığa en iyi dileklerimi sunmak istiyorum. İnşallah iyiliklere vesile olur bu yıl" diye konuştu.

Bakan Günay'a Valilik ziyaretinde dokuma ile Burdur'u tanıtıcı kitap hediye edildi.

Günay, Valilik ziyaretinin ardından kent merkezinde bulunan ve Tabiat Müzesi yapılmak üzere çalışma başlatılan kilisede incelemelerde bulundu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve görevliler, Bakan Günay'a proje hakkında bilgi verdi.

-Müze alanını gezdi-

Bakan Günay, Afyon-Antalya yolunda, Burdur girişinde bulunan ve müze yapılması öngörülen araziyi de gezdi. Bakan Günay, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin turizmde çok önemli bir gelişme çizgisinde olduğunu, özellikle büyük potansiyeli bulunan merkezlerin yakın yerlerini de hareketlendirerek Anadolu'ya çekmek istediklerini vurguladı.

Antalya'nın, Burdur'a yaklaşık 1 saat mesafede olduğunu hatırlatan Bakan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya'da olmayan bazı şeyler var. Antalya'da evet, tarihi dokular var ama Burdur daha küçük ölçekte, bunu daha yoğun olarak içselleştiriyor, bir arada barındırıyor. Müze arazisinden söz ediliyor. Uygun bir alanda... Tabi bizim yatırım potansiyelimiz biraz kısıtlı, ama önce arazi tahsisi, ardından bir proje üretimi alanında çalışacağız. Sanırım buraya makul bir proje üretirsek bu yıl, gelecek yıl temel atar, 2015 yılı devre sonuna inşallah yetiştirmeye çalışırız. Bizim derdimiz Türkiye'nin turizm konusundaki hareketliliğini, potansiyeli ve hakkı olan başka yerlere çekmeye çalışmak."

Daha sonra kara yoluyla Afyon'a hareket eden Bakan Günay, özel aracına binerken, esprili şekilde, "Araba benim olduğu için önde oturma lüksümü kullanıyorum. Devletin arabasında önde oturtmuyorlar, arkada oturtuyorlar" ifadelerini kullandı.

Bakan Günay, yanındaki şoförü göstererek, "Aslında direksiyona geçmek istedim, izin vermedi" dedi.

Günay'a Burdur ziyaretinde Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da eşlik etti.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Burdur'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement