Kulu'da Tarihi Yapı Bulundu - Son Dakika
Güncel

Kulu'da Tarihi Yapı Bulundu

Kulu\'da Tarihi Yapı Bulundu

Konya'nın Kulu ilçesinde, arazide koyun otlatan bir çoban bastığı yerin çökmesi sonucu iki odalı bir yapının içine düştü.

23.09.2012 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Kulu ilçesinde, arazide koyun otlatan bir çoban bastığı yerin çökmesi sonucu iki odalı bir yapının içine düştü. Yapılan ilk incelemede çobanın düştüğü yerin tarihi bir oda mezar olduğu tahmin ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, Kulu'ya bağlı bir köyde arazide koyun otlatan çoban Ömer E., koyunların yanında yürüdüğü sırada bastığı yerin çökmesiyle 2 metre derinliğinde bir çukura düştü. Düşme anında korku içinde kalan Ömer E. kendi imkanları ile düştüğü yerden çıktı ve durumu köy muhtarına bildirdi. Köy muhtarının da olayı İlçe Jandarma Komutanına bildirmesinin ardından jandarma tarafından olay yerinde inceleme yapması için Konya'dan uzman talebinde bulunuldu. Bunun üzerine Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hasan Bahar başkanlığında bir heyet köye geldi. Yapılan incelemede, çobanın düştüğü yapı içerisinde 2 odanın olduğu, oda giriş kapıları üzerinde insan figürü ve diğer işaretlerin yer aldığı ve içerde 2 adet kemik bulunduğu anlaşıldı. İçeride inceleme yapan Prof. Dr. Hasan Bahar, iki odalı yapının oda mezar olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. Mağarada inceleme yapmak üzere Konya Müze Müdürü Yusuf Benli de köye geldi. Benli incelemesinin tamamladıktan sonra köyden ayrıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kulu'da Tarihi Yapı Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement