Kum veya Sert Çamurda Yürümek Düztabanlığı Önlüyor - Son Dakika
Yerel

Kum veya Sert Çamurda Yürümek Düztabanlığı Önlüyor

Kum veya Sert Çamurda Yürümek Düztabanlığı Önlüyor

Özel Tatvan Can Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr.Savaş Tunay, kumda ve sert balçık çamurda yürümenin düztabanlığı önlediğini söyledi.

14.02.2013 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Tatvan Can Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Savaş Tunay, kumda ve sert balçık çamurda yürümenin düztabanlığı önlediğini söyledi.

Tunay, yaptığı açıklamada, düz tabanlığın ayak içindeki kaslarla, ayak altını örten kasların zayıflığından kaynaklandığını belirtti.

Bu tür vakalarda, ayağın iç kaslarının güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Tunay, şöyle konuştu:

"Beyin ve sinir sistemindeki birtakım hasarların yanı sıra, travmaya bağlı olarak da düztabanlık oluşabiliyor. Bunun için uygun tedavi yapılmalı. Hafif ve orta şiddetli düztabanlıklarda bir şey yapmaya gerek yok. Ortopedik ayakkabı veya tabanlıklarla bu sıkıntı giderilebilir. Ayak parmaklarıyla yere düşmüş bir kalemi almak, topuk üzerinde ve parmak uçlarında balerin gibi yürümek, deniz kumu veya sert vasıflı balçık çamurda yürümek ayak içlerindeki kasları güçlendirir. Böylelikle ayağın altında kubbeyi oluşturan zar daha güçlü ve vasıflı olur. Bu nedenle aileler, çocuklarına ne kadar çok kumda yürüme fırsatı verirse, düztabanlık korkuları da o denli azalır."

Muhabir: Servet Taşdemir/ Şener Toktaş

Yayıncı: Levent Harman - BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kum veya Sert Çamurda Yürümek Düztabanlığı Önlüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement