Kumluca, Kaş, Finike ve Demre'de Taşkın Riski Azaltılıyor - Son Dakika
Yerel

Kumluca, Kaş, Finike ve Demre'de Taşkın Riski Azaltılıyor

Kumluca, Kaş, Finike ve Demre\'de Taşkın Riski Azaltılıyor

Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Kumluca, Finike ve Kaş ilçelerinde taşkın riskini azaltma çalışmaları devam ediyor.

14.03.2016 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Kumluca, Finike ve Kaş ilçelerinde taşkın riskini azaltma çalışmaları devam ediyor.

Yaşanan taşkın risklerini azaltmaya yönelik yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, "Kumluca- Alakır Çayı Alakır Çayı ve yan kollarında Münferit makineli çalışma kapsamında Kalan 3 kilometrelik bölümde çalışmalar tamamlanmıştır. Bu kapsamda 3 kilometrelik bir alanda 75 bin 210 metreküp bir kazı yapılarak yüzde 100 gerçekleşme oranına ulaşılmıştır. Karacaören Mahallesinde 2 bin dekar tarım arazisi mahalle yerleşim alanının taşkın riski azaltılmıştır" diye konuştu.

BOĞLUCA ÇAYINDA ÇALIŞMALAR TAMAM

Kaş Boğluca Çayı ve Yan Kollarında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Özgür, "Boğluca Çayı ve Yan kollarında 2016 Yılı içerisinde bin 200 metrelik bir alanda çalışma yapılmıştır. Bu kapsamda 21 bin 270 metreküp kazı ile bin 200 metreküp taş tahkimatı gerçekleştirilmiştir. Bu yapılan çalışma kapsamında 750 dekar tarım alanının taşkın riski azaltılmıştır" dedi. Finike-Başgöz Çayı yatak temizliği hakkında bilgi veren Özgür, "Finike İlçe merkezinden denize mansaplanan Başgöz Çayının 3 bin metrelik bir alanında temizlik çalışması yapılmıştır. Bu kapsamda 8 bin 280 metreküp rusubat temizlenmiştir. Finike ilçe merkezi ile 2 bin dekar tarım alanlarının taşkın riski azaltılmıştır" dedi..

DEMRE HALİ TAŞKINDAN KORUNDU

Demre Çayı Yatak Temizlik Çalışmasında 2 bin 820 metreküp kazı çalışmasının gerçekleştiğini belirten Özgür, " Demre Hali ile Demre arıtma tesislerinin taşkından korunması sağlanarak aynı zamanda dere yatağında deniz dalgalarından dolayı suyun yükselmesine engel olunarak yatak içerisinde düzgün akışı sağlanmıştır. Diğer taraftan Kumluca-Akmaz ve Yapraklı Çayları Temizlik Çalışmaları kapsamında 2 bin 280 metreküp kazı çalışması yapılmıştır. Aynı zamanda çay içerenindeki suyun yükselmesi önlenerek denize boşalması kolaylaştırılmıştır" bilgisini paylaştı.

DSİ 13. Bölge Müdürü Özgür, Kaş Eşen Çayı Palamut Mahallesi Yakuplar mevkii-Kaş karaçay Saklı Kent Mevkii Finike Alakır Çayı yatak temizliği ile Demre Çayı ve yan kollarında taş tahkimat onarım çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanılacağının müjdesini verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumluca, Kaş, Finike ve Demre'de Taşkın Riski Azaltılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement