Kurt Saldırısı: 1 Kişi Öldü, 4 Kişi Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Kurt Saldırısı: 1 Kişi Öldü, 4 Kişi Yaralandı

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Şenyurt beldesinde kurdun saldırısına uğrayan 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi ise yaralandı.

12.06.2013 14:46  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tortum ilçesine bağlı Şenyurt beldesinde kurdun saldırısına uğrayan 1 kişi öldü, ikisi kadın 4 kişi yaralandı.

Beldeye bağlı Hacılar Mahallesi'nde bir kurt, önce hayvanlarını otlatmaya götüren Mevlüt Özcanlı'ya (81), daha sonra da mahallenin çıkışındaki bahçelerde çalışan Asiye Aktepe (36), Mustafa Savaş (54), Fikriye Pişkin (73) ve Cihan Erdoğan'a (26) saldırdı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Özcanlı, olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaralanan Aktepe, Savaş, Pişkin ve Erdoğan ise olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Tortum Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan ve Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen yaralılardan Aktepe ve Savaş'ın hayati tehlikelerinin sürdüğü öğrenildi.

Olayda ölen Özcanlı'nın cesedi ise otopsi yapılmak üzere Tortum Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Tortum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nihat Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurdun saldırısına uğrayan 4 kişiden ikisinin durumunun ağır olduğunu belirterek, "Yarılalar, ilk müdahalelerinin ardından kuduz şüphesi üzerine Erzurum'a sevk edildi. Sağlık ekiplerimiz de mahallede yaptıkları kontrollerde yaralılarla kan teması olan iki kişiye kuduz aşısı yaptı. Mahallede konuyla ilgili tespit çalışmalarımız devam ediyor. Eğer kuduz şüphesi kesinlik kazanırsa mahalleyi karantina altına alacağız" dedi.

Mahalle sakinlerinden Ömer Alparslan da gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı Özcanlı'nın otlattığı hayvanların köye başıboş gelmesinin ardından öğrendiklerini ifade ederek, saldırgan kurdun mahalle sakinleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Alparslan, bahçesinde çalışırken kurdun saldırısına uğrayan Cihan Erdoğan'ın ağaca çıkarak ölümden döndüğünü anlatarak, Erdoğan'ın 4 büyükbaş hayvanının da kurt tarafından yaralandığını ve onların da karantinaya alındığını sözlerine ekledi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurt Saldırısı: 1 Kişi Öldü, 4 Kişi Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement