Kuşadası Gençlikspor Basketbol Takımı 3. Lige Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Kuşadası Gençlikspor Basketbol Takımı 3. Lige Yükseldi

Kuşadası Gençlikspor Basketbol Takımı 3. Lige Yükseldi

Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi 1.Grup maçları sona erdi.

29.01.2012 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi 1.Grup maçları sona erdi. Son maçında deplasmanda Muğla Ormanspor'u 87-78 mağlup eden Kuşadası Gençlikspor basketbol takımı 16 puan toplayarak ligi 3. Sırada bitirdi ve 3. Lige yükselmeye hak kazandı. Kuşadası Gençlikspor'un dışında aynı grupta yer alan Muğla Ormanspor ve Denizli Belediyespor da 3. Lige yükseldi.

Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nden bu yıl ilk kez kurulan Türkiye 3. Basketbol Ligi'ne katılmaya hak kazanan Kuşadası Gençlikspor, bu önemli başarının ardından büyük sevinç yaşandı.

Türkiye 3. Ligi fikstürü 30 Ocak Pazartesi günü İstanbul'a çekilecek olan kuralardan sonra belirlenecek ve Kuşadası Gençlikspor'un yer alacağı grup ve rakipleri de belli olacak.

Kuşadası Gençlikspor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Tufan Asrav, Muğla Ormanspor'u yenerek 3. Lige son maçta çıkma hakkı kazandıklarından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Basketbolda büyük hedefleri bulunduğunu ve bu yola bölgesel amatör ligden başladıklarını kaydeden Tufan Asrac, "İlk hedefimiz 3. Lige yükselmekti. Bunu başardık. Son maçımızı grubumuzun lider takımı Muğla Ormanspor ile yaptık. Deplasmanda çok çekişmeli geçen maçı kazanarak ilk hedefimize ulaştık ve 3. Lige yükseldik. Çok sevinçliyiz. 3. lig bizim için çok önemli. Eski günlere dönmek için ilk adımdı ve bunu başardık. Şimdi ise Pazartesi günü çekilecek olan 3. Lig kuralarını bekliyoruz. Elde ettiğimiz bu başarı tüm Kuşadası'na hayırlı olsun. Ayrıca, baştan beri bizi hem maddi hem de manevi olarak destekleyen Belediye Başkanı M. Esat Altungün'e de teşekkürlerimizi sunuyoruz " dedi.

BAŞKAN ALTUNGÜN'DEN BASKETBOL TAKIMINA KUTLAMA MESAJI

Bu arada, Kuşadası Gençlikspor basketbol takımının 3. Lige yükselmesi nedeniyle Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün bir mesaj yayınladı. Elde ettikleri başarıdan dolayı basketbol takımı oyuncuları ve basketbol şubesi yöneticilerini kutlayan Başkan Altungün, " Basketbol takımımız büyük özverilerle çok önemli bir başarı yakaladı. Kuşadası bir basketbol şehri ve şehrimizde önemli bir basketbol potansiyeli var. Bu potansiyelin değerlendirilmesi için Kuşadası Gençlikspor'un bölgesel ligden 3. Lige yükselmesi çok önemliydi. Bunu başardıklarından ve Kuşadası'na önemli bir zafer kazandırdıklarından dolayı hem oyuncularımızı hem de basketbol takımı yöneticilerini kutluyorum. Baştan beri verdiğimiz desteğimizi sürdüreceğiz. Onlarla gurur duyuyoruz " dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası Gençlikspor Basketbol Takımı 3. Lige Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement