Kütahya'da CHP'li Kadınlardan Oturma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da CHP'li Kadınlardan Oturma Eylemi

Kütahya'da bir grup, kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla oturma eylemi yaptı.

09.03.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da bir grup, kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla oturma eylemi yaptı.

CHP Kütahya Kadın Kolları tarafından düzenlenen eylemde bir grup kadın Cumhuriyet Caddesi'nde oturma eylemi düzenledi.

" Kadına şiddet, insanlığa ihanet", "Kadınlar için eşitlik", "Güçlü kadın, güçlü toplum" yazılı dövizler açan CHP'li kadınlar, bir süre oturarak bekledi.

CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, grup adına yaptığı açıklamada, kadınların toplumun ilerleyişine uyum göstermekte ve modern haklarını aramakta olduklarını söyledi.

Türkiye'nin her yerinden ve her kesiminden kadının kendi hayatı hakkında karar verebilmek istediğini savunan Şahbaz, şunları kaydetti:

"Toplumun bu gerçeğini görmek, kadınları anlamak yerine, hak arayışına şiddet ile karşılık vermektedir. Kadınının eşit varlığı ve hakları konusunda güçlü politikalar olmayışı da, şiddete eğilimli erkeklere cesaret kazandırmaktadır. Kadınların hak arayışı kaçınılmaz ve geri çevrilemez bir tarihsel süreçtir, kadınlar mücadele ederek haklarına elbette kavuşacaklardır. Ancak kadınların böyle bir bedel ödemesi gerekmemektedir, bu kadar çok can kaybının sebebi erkek egemenliğidir. Toplumda 'Özgecan Aslan Yasası' olarak bilinen Türk Ceza Yasasının 102, 103 ve 104. maddelerinde yer alan değişikliklerle 'cinsel şiddete yönelik cezaların ağırlaştırılması', 'haksız tahrik indirimi' ve 'iyi hal' uygulanmasının kaldırılması, zaman aşımı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının kaldırılmasını içermektedir. Bu yasanın çıkartılması ile kadına yönelik şiddet azalacak ve kadın katliamlarının önüne geçilebilecektir."

Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da CHP'li Kadınlardan Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement