"KUTU" oyunu kapalı gişe oynamaya devam ediyor… - Son Dakika
Güncel

"KUTU" oyunu kapalı gişe oynamaya devam ediyor…

"KUTU" oyunu kapalı gişe oynamaya devam ediyor…

Perdelerini açtığı günden bu yana yoğun bir ilgi gören "KUTU" oyunu Kibele Sanat Tiyatrosu Savaş Dinçel Sahnesi'nde sergilenmeye devam ediyor.

18.02.2016 10:09  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oyunu HASAN TANAY yazdı, Yönetmenliğini ise SİBEL BAYHAN üstlendi.

Oyunun başarısı üzerine görüşlerini aldığımız yöneten SİBEL BAYHAN;

"Uzun bir süredir ülkemizde korkularla yaşıyoruz. Nerde ne zaman ve ne şekilde insanlık üzerine işlenecek bir suçun, katliamın beklentisi ile hayatla olan bağlarımız korkuya dönüşmüş durumda. Cinayetler, tacizler, tecavüzler, patlamalar, hayat pahalılığı… Tüm bunlar yaşanırken en yakınlarımızdan bile şüphe duyar olduk. Ortada dolaşan bir sır var ve ne olduğunu kimse bilmiyor. Gelecekle ilgili yaptığımız yaşamsal planlarımız iktidarların keyiflerine kalmış durumda. İnsan insan olmaktan çıkmış ve ilkel serüvenine dönerken kopamadığı düşünme yetisi nedeniyle paranoyak bir kişiliğe dönmüş durumda.

Oyunumuzda da atanamayan bir öğretmen ve aynı apartmanda yaşayan arkadaşı sınıf öğretmeni Nalân'ın yaşadığı traji-komik bir günlerini anlatıyoruz.

Aynı gün kapılarına bırakılan bir kutu ve televizyondan yapılan bir açıklama ile devletin sırlarla dolu kutusunun teröristlerce çalınması haberi onları içinden çıkılmaz bir maceraya sürüklüyor. Ardından eve beklenmedik misafirlerin gelmesi başka bir sürpriz ile buluşturuyor.

Aslında özetlersek, oyun boyunca izleyici günümüz gerçekliğinden süzülmüş bir günü yaşamış oluyor. Bu durum
izleyende bazı gerçekleri hatırlatırken akıl dışı çatışmalar da kendilerini alamadıkları bir gülmeceye sürüklüyor.
Evet, oyunumuz çok sevildi, her oyunumuz dolu geçiyor. Doğru bir iş yaptığımızı ve sanatımızla toplumsal bir gerçekliğe temas ettiğimizi düşünüyorum. Bu gün kadar gelen izleyenlerimizden aldığımız geri dönüşler üzerinden
söyleyebilirim ki, gönül rahatlığı ile oyunumuza gelebilirler."dedi.

"KUTU" oyunu Mart ayında Ankara, Polatlı, İstanbul, Muğla, İzmir, Foça, Seferihisar izleyicileri ile de buluşacak.
Fethiye'de izleyemeyenler için bir hatırlatmamız olacak, salon kapasitesi sınırlı olduğundan önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'KUTU' oyunu kapalı gişe oynamaya devam ediyor… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement