Labèque'lerden Sürpriz Konser - Son Dakika
Kültür Sanat

Labèque'lerden Sürpriz Konser

Labèque\'lerden Sürpriz Konser

Katia ve Marielle Labèque kardeşler, İstanbul programlarına sürpriz bir konser eklediler.

25.12.2012 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbullu klasik müzikseverlerin heyecanla beklediği, 17 Ocak'ta Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ile bir konser verecek olan Katia ve Marielle Labèque kardeşler, İstanbul programlarına sürpriz bir konser eklediler. Labèque'ler 18 Ocak akşamı da Borusan Müzik Evi'nde bir resital verecekler. Konserin biletleri satışa sunuldu.

Piyano dünyasında enerjik ve uyumlu birliktelikleriyle bilinen, kariyerlerinin zirvesindeki piyano ikilisi Katia ve Marielle Labèque kardeşler, 17 Ocak Perşembe akşamı Lütfi Kırdar'da gerçekleşecek "Kentin Karmaşasında İki Piyano" adlı konserlerinin hemen ardından Borusan Müzik Evi'ne konuk oluyor. Borusan Müzik Evi'nde 18 Ocak Cuma akşamı verecekleri resitalde Maurice Ravel, Claude Debussy ve Philip Glass'ın eserlerini seslendirecek olan ikili, Michael Nyman'ın "Water Dances" adlı yapıtının da Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

Küçük yaştan bu yana tutkunu oldukları müziğin peşinden giden piyano ikilisi Katia & Marielle Labèque, Semyon Bychkov, Sir Colin Davis, Charles Dutoit, Sir John Eliot Gardiner, Kristjan Järvi, Paavo Järvi, Zubin Mehta, Sir Simon Rattle ve Esa-Pekka Salonen gibi dünya çapında şeflerin yönetiminde, düzenli olarak Berlin Filarmoni, Bavyera Radyo Senfoni, Boston Senfoni, Chicago Senfoni, Cleveland Orkestrası, Londra Senfoni, Los Angeles Filarmoni gibi saygın orkestralarla çalıyorlar. Yakın zamanda Gershwin'in "Rhapsody in Blue"su ve Bernstein'ın "Batı Yakası'nın Hikâyesi" kayıtlarını yayımlayan Labèque'ler, kurdukları KML Vakfı aracılığıyla iki piyano repertuarının geliştirilmesi üzerine çalışmalar yürütüyorlar. 2012 yılında Pedro Almodóvar'ın yapımcılığını üstlendiği, Felix Cabez imzalı The Labèque Way müzikal-belgeseli büyük ilgi gören piyano ikilisi, solo kariyerleriyle de dikkat çekiyor. Katia Labèque, 2009 yılında yayımlandığı solo albümü Shape Of My Heart için Sting, Herbie Hancock, Chick Korea ve Gonzalo Rubalcaba gibi efsanevi müzisyenlerle çalışmıştı.

Labèque'lerin 17 Ocak'ta BİFO ile Lütfi Kırdar UKSS'de ve 18 Ocak'ta Borusan Müzik Evi'nde verecekleri konserlerin biletleri tüm Biletix satış kanallarından satışa sunuldu.

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

"Kentin Karmaşasında İki Piyano"

Yer: Lütfi Kırdar UKSSS

Tarih: 17 Ocak Perşembe

Saat: 20.00

KATIA & MARIELLE LABÈQUE

Yer: Borusan Müzik Evi

Tarih: 18 Ocak Cuma

Saat: 20.00

Program:

Ravel: İspanyol Rapsodisi,

Philip Glass: İki Piyano için 4 Movements

Debussy: İki noktürn: "Nuages" (Bulutlar) ve "Fêtes" (Festivaller)

Michael Nyman: Water Dances (Türkiye prömiyeri)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Labèque'lerden Sürpriz Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement