Levent Erdoğan: "2 Milyar Lira Borç Var" - Son Dakika
Spor

Levent Erdoğan: "2 Milyar Lira Borç Var"

Levent Erdoğan: "2 Milyar Lira Borç Var"

Balıkesir Beşiktaşlılar Derneği tarafından düzenlenen birlik beraberlik ve dayanışma gecesine konuk olan Beşiktaş’ın eski asbaşkanı Levent Erdoğan, Fikret Orman ve ekibini sert bir dille eleştirerek, kulübün 2 milyar lira borcu olduğunu söyledi.

25.12.2015 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Beşiktaşlılar Derneği tarafından düzenlenen birlik beraberlik ve dayanışma gecesine konuk olan Beşiktaş'ın eski asbaşkanı Levent Erdoğan, Fikret Orman ve ekibini sert bir dille eleştirerek, kulübün 2 milyar lira borcu olduğunu söyledi.

Beşiktaş'ın eski asbaşkanı Levent Erdoğan, Balıkesir Beşiktaşlılar Derneği tarafından düzenlenen birlik beraberlik ve dayanışma gecesine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bu gece coşkuyla bir arada olmaktı amacımız. Zaten genel hedefimiz de o. Ancak ne yazık ki yönetimimiz kendi ayıp ve yanlışlarını kapatmak için böyle etkinliklerin önünü kesmek için, sebebini anlamadığımız bir şekilde dernek başkan ve yetkililerini arayarak bu geceye iştirak etmemelerini salık vermişlerdir. Bu çok çirkin bir olay. Bu gece şampiyonluğa giden takımımızın başarılarını konuşmak, paylaşmak, şampiyonluk ümitlerini birlikte yaşamak için birlikte olmamızı düşünüyordum. Bunun yanında yapımı devam eden bir stadımız var, inşallah önümüzdeki sezona yetişecektir. Onun güzelliğini konuşmak isterdim. Fakat ne yazık ki bu geceleri parçalama telaşı içerisindeler" dedi.

"BORCUN 430 MİLYONDAN, 2 MİLYARA ÇIKMIŞ OLMASI HOŞ OLMAYAN BİR ŞEYDİR"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman hakkında da sert açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Beşiktaş yönetiminin başta başkan Fikret Orman olmak üzere zoraki olarak düzenledikleri ve kulüp kasasından para harcayarak tertip ettikleri gecelerin dışında; bizler bugüne kadar kendi imkanlarımızla bu dostlukları pekiştirmek ve bir araya gelebilmek için çaba sarf ettik ve etmeye devam ediyoruz. Stadımıza kavuşmuş olma heyecanımız var. Şampiyonluğu inşallah bundan önceki kaçırdığımız seneler gibi kaçırmayız. Hak etmiş olduğumuz şampiyonluğu elde ederiz. Bunların sevincini yaşıyoruz, paylaşıyoruz. Bunlarda payı olanlara Beşiktaşlılar olarak minnet duyuyoruz. Yalnız bazı şeyleri de paylaşmadan geçemeyeceğim. Kulübümüz 2 milyar TL'ye yakın borçlanmış durumdadır. Kendisini taşladığımız diyeceğim; Sayın Yıldırım Demirören'in 100 milyonu da kendi alacağı olmakla beraber bırakmış olduğu borç miktarı 430 milyon idi. Bugün bu borç 2 milyara çıkmış bulunmaktadır. Bunun yanında borçlanmak bir yana ayrıca tüm gelen gelirler de harcanmış durumdadır. 2022 yılına kadar gerek saha gerekse sponsorluk gelirleri başta olmak üzere tüm gelirler temlik edilmiş vaziyettedir. Borcun 430 milyondan, 2 milyara çıkmış olması hoş olmayan bir şeydir. Ne yazık ki ondan daha fazla bir miktar da harcanmış durumdadır. Bu arada kulübün borçları öyle bir artış kaydetmiştir ki, bundan sonraki gelecek yönetimler çok düşünmek mecburiyetindedir. Bu söylediklerim afaki, dedikodu laflar değil, tüm kongre üyelerine dağıtılan üç aylık raporlardan alınmış rakamlardır" diye konuştu.

"KARTAL YUVALARI'NIN KAYBOLAN PARASI 400 MİLYON TL'DİR"

Orman ile beraber yönetime ilk geldiği dönemde, 'feda yılı' olarak geldiklerini belirten Erdoğan, "Eksik olmasın taraftarlarımız çaba sarf ettiler, feda yılında 300 milyon TL'lik forma alarak destekte bulundular. Fakat aynı yıl içerisinde kulüpte, Kartal Yuvası'nda 400 milyon liralık suistimal oldu ve bu halen ortaya çıkmış değildir. Yani feda olarak herkesin cebinden, çocuklarımızın ceplerindeki haftalık harçlığından biriktirdikleri paralar 300 milyon TL'dir; Kartal Yuvaları'nın kaybolan parası 400 milyon TL'dir" şeklinde konuştu.

"FİKRET ORMAN BEYAZ YALANLAR SÖYLEMEKTEDİR"

Fikret Orman'ın beyaz yalanlar söylediğini belirten Erdoğan "Bu bir yana Sayın başkan kendi tabiriyle gerektiğinde beyaz yalanlar söylemektedir. Tabi ki kulübe stat kazandırması minnetle anacağımız bir şeydir. Bunun yapımı gecikebilir, buna saygı duyarız. Ancak taraftarı saf görüp oyalaması doğru bir hareket olmamıştır, 3 seneden bu yana açılmamıştır. Bunu sorduğumuz zaman da kendisi beyaz yalanlar söylenebilir demektedir. Bugüne kadar da Fikret Orman yönetiminde futbolda hiçbir teneke kupa dahi kulübün müzesine gelmiş değildir. Hiçbir sportif başarı yoktur. Hentbol takımı dışındaki hemen hemen bütün branşlarda yoktur. Bunları söylemek istemezdim. Bu birlikte olacağımız neşeli bir geceydi. Ama ne yazık ki arının deliğine çomak soktular. Bizim şu iyi niyetle bir araya gelmemizi, bir arada olabilmemizi, 'İştirak etmeyin' gibi çirkin bir dilekte bulunarak, tazyik yaptıkları için konuşmak zorunda kaldım. Bunu, buraya iştirak etmiş dernek başkanlarına açılan telefonlardan öğrendik. Bunlar çirkin şeyler. Dünden beri kendime gelemediğim için bunu açıklamak durumunda kaldım. Ancak Beşiktaş büyük bir kulüptür. Biz buraya bir seçim dolayısıyla gelmedik. Ne kendim adayım ne de herhangi bir adayın birlikteliğini yapalım diye sizlerle birlikte değilim. Sadece bundan önce de Türkiye'nin birçok yerinde ayrı ayrı yaptığımız gibi birlikteliği ve coşkuyu sağlamak için buradayız. Buraya iştirak ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Beşiktaş büyük bir takım. İnşallah bütün kötü bulutları aşacak, güzel günlere yaklaşacağız. İnşallah şampiyon olacağız. Stadımız da açılırsa mutlu olacağız. Ben yönetimin içinde bulunduğum zaman da bulunmadığım zaman da konuştum. Doğruları söylemek, paylaşmak yanlışları yapmayı önlemeye sebep olur. Bir yerde iktidar varsa muhalefette olacaktır. Doğruları alkışlayıp, yanlışları söyleyecektir. Stadı, şampiyonluğa giden takımı alkışlıyoruz. Ama yapılan yanlışları da unutmamamız lazım" ifadelerini kullandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Levent Erdoğan: '2 Milyar Lira Borç Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement