Leyla'nın Evi Bartınlı Sevenleri ile Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Leyla'nın Evi Bartınlı Sevenleri ile Buluşacak

Leyla\'nın Evi Bartınlı Sevenleri ile Buluşacak

Nedim Saban tarafından sahneye büyük başarıyla taşınan Leyla'nın Evi 20 Mart tarihinde Bartınlı tiyatro severler ile buluşuyor.

10.02.2014 22:44  Güncelleme: 23:44

Zülfü Livaneli'nin ses getiren romanı Leyla'nın Evi'nden başarıyla uyarlanıp Nedim Saban tarafından sahneye büyük başarıyla taşınan "Leyla'nın Evi" 20 Mart 2014 tarihinde Bartınlı tiyatro severler ile buluşuyor.

Zülfü Livaneli'nin romanından uyarlanan ve Tiyatro Kare'nin sahneye taşıdığı Leyla'nın Evi adlı tiyatro oyunu bu yıl beşinci sezonuyla sahneleniyor. Son yılların en çok seyredilen tiyatro oyunu olan "Leyla'nın Evi" rekor seyirci sayısıyla bir ilki gerçekleştiriyor. İlk defa romandan uyarlanan bir tiyatro oyunu, kitap okuyucu sayısını geçti. 2006 yılında basılan kitabın, bugüne kadar 71 baskı ile ortalama 130 bin okuyucuya ulaştığı belirtildi. Zülfü Livaneli'nin oyun yazarlığını yaptığı ve yönetmeninin Nedim Saban olduğu tiyatro oyunu 20 Mart 2014 tarihinde Bartın Kültür ve Sanat Merkezinde tiyatro severler ile buluşacak.

Oyuncu kadrosunun Celile Toyon, Ayça Varlıer, Nuri Gökaşan, Halim Ercan, Gökçer Genç, Dicle Alkan, Meral Asiltürk, Ethel Mulinas, Ergin Kılıkçıer ile İsmail Karaer'in rol aldığı oyunda çeşitli hilelerle evi elinden alınan bir İstanbul hanımefendisinin Boğaziçi'ndeki yalısını terk ederek, Beyoğlu'nun arka sokaklarında yaşamak zorunda kalması anlatılıyor. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Leyla'nın Evi Bartınlı Sevenleri ile Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement