Liselileri Taşıyan Otobüs Devrildi - Son Dakika
Güncel

Liselileri Taşıyan Otobüs Devrildi

Liselileri Taşıyan Otobüs Devrildi

Konya Kadınhanı Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan otobüs Ankarada devrildi. Kazada 1 öğrenci öldü.

08.12.2011 16:16  Güncelleme: 08:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Kadınhanı Anadolu Lisesi öğrencilerini Ankara'daki bir konferansa götüren otobüs, Polatlı İlçesi yakınlarında kontrolden çıkıp devrildi. Kazada, 1 öğrenci öldü, 30 öğrenci 2 öğretmen ve 1 şoför olmak üzere toplam 33 kişi de yaralandı.

Kaza, bugün saat 11.00 sıralarında Polatlı Tarım İşletmesi Mevkii'nde meydana geldi. Konya Kadınhanı Zeki Altındağ Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan Bilal Çorum idaresinde 42 HM 838 plakalı otobüs, Polatlı'ya 60 kilometre kala Tarım İşletmesi mevkiinde virajı alamadı ve bankete uçtu. Kaza mahallinde yapılan ölçümlerde, tarlaya uçan otobüsün devrilerek 50 metre sürüklendiği tesbit edildi. Öğrencilerin Ankara'da Hacettepe Üniversitesi'ni gezmeye gittikleri öğrenildi.

Kazada, lise 2. sınıf öğrencisi Şeyma Çorap olay yerinde hayatını kaybetti. Otobüste bulunan 30 öğrenci, 2 öğretmen ve sürücü hafif yaralandı. Yaralı öğrenciler önce ambulanslarla Tarım İşletmesi'ndeki sağlık ocağına, ardından Polatlı Dua Tepe Devlet Hastanesi'ne sevkedildiler. Kaza mahallinde yaralı öğrencileri ilk olarak kurtarmaya çalışanlan Tarım İşletmesi işçileri oldu. Otobüs şoförü Bilal Çokum ise jandarma tarafından göz altına alındı.

Arkadaşları Şeyma Çorap'ın öldüğünden haberi olmayan öğrenciler, hastane acil servisinde olayın şokunu yaşarken, "Ne olduğunu anlamadık, hava yağışlıydı, virajı alamadık ve her şey aniden oldu" dediler. Kaza nedeniyle Polatlı-Konya karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlandı.

VELİLER HASTANEYE AKIN ETTİ

Bu arada kazayı duyan veliler ise Polatlı'daki hastaneye akın ettiler. Ankara Valisi Alaattin Yüksel ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da kazadan bilgi alırken, Kadınhanı Kaymakamı Osman Altın ise olay yerinde incelemeler yaptıktan sonra devlet hastanesine geldi ve burada öğrencilerin durumunu yerinde gördü. Okul Müdürü İbrahim Şafak da öğrencilerin durumunu öğrenmek üzere hastaneye geldi. Kazada yaralanan öğretmen ve öğrencilerden bazıları ise şöyle:

"Süha Kemal Caba (öğretmen), Kemal Özdemir, Oğuzhan Adıgüzel, Mehmet Ercan, Harun Demirel, Emre Özkan, Ali İhsan Kılınç, Beyza Kalay, Ahmet Rufai Dinçer, Dilek Ercan. Hakan Yıldırım, Habil Karakoç, Mümin Şeker, Mustafa Çimerdere, Fatma Nur Büyükdinç, Gökhan Sarıkaya, Kübra Kağnıcı, Büşra Erten, Himmet Cankurt, Sahire Büşra Doğan, Osman Doğan ve Oğuz Şıh".

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liselileri Taşıyan Otobüs Devrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement