Litvanya Cumhurbaşkanı, Almanya ile NATO ve Rusya-Ukrayna savaşını görüştü - Son Dakika
Güncel

Litvanya Cumhurbaşkanı, Almanya ile NATO ve Rusya-Ukrayna savaşını görüştü

Litvanya Cumhurbaşkanı, Almanya ile NATO ve Rusya-Ukrayna savaşını görüştü

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, NATO'nun üye ülkelerin güvenliği için son derece önemli olduğunu belirterek, Almanya ile bir Alman tugayının 2026'da Litvanya topraklarında konuşlandırılması konusunda görüştü. Ayrıca, Baltık Denizi ile bölgesel hava savunmasının kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekti ve Ukrayna ile NATO arasındaki siyasi angajmana da değinildi.

27.04.2023 22:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, NATO'nun üye ülkelerin güvenliği için son derece önemli olduğunu belirterek, "Müttefik birliklerin Litvanya topraklarında kalıcı olarak bulunması bizim önceliğimiz. 2026'da bir Alman tugayının konuşlandırılması konusunda gerekli koşulları oluşturmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." dedi.

Nauseda'nın Almanya'ya gerçekleştirdiği ziyarete dair Litvanya Cumhurbaşkanlığından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, görüşmeler kapsamında bugün bir araya gelen Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Nauseda, iki ülke ilişkileri, NATO ve Rusya- Ukrayna savaşını görüştü.

NATO'nun üye ülkelerin güvenliği için son derece önemli olduğunu belirten Nauseda, "Müttefik birliklerin Litvanya topraklarında kalıcı olarak bulunması bizim önceliğimiz. 2026'da bir Alman tugayının konuşlandırılması konusunda gerekli koşulları oluşturmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." ifadelerini kullandı.

Nauseda, Baltık Denizi ile bölgesel hava savunmasının kritik öneme sahip olduğuna da dikkati çekti.

Görüşmede Ukrayna ile NATO arasındaki siyasi angajmana da değinildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Litvanya Cumhurbaşkanı, Almanya ile NATO ve Rusya-Ukrayna savaşını görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement