Lübnan Başbakanı: "Doğu'nun parlayan feneri (Lübnan) söndü" - Son Dakika
Güncel

Lübnan Başbakanı: "Doğu'nun parlayan feneri (Lübnan) söndü"

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkesinde yaşanan sorunlara değinerek, "bir zamanlar parlayan fenerinin artık söndüğünü" söyledi.

02.11.2022 17:35  Güncelleme: 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkesinde yaşanan sorunlara değinerek, "bir zamanlar parlayan fenerinin artık söndüğünü" söyledi.

Mikati, Cezayir'in ev sahipliği yaptığı 31. Arap Birliği Zirvesi'nde bir konuşma yaptı.

Ülkesinin 2019'dan beri içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini hatırlatan Mikati, "Sizin bildiğiniz Lübnan değişti ve Doğu'nun parlayan feneri söndü. Doğu'nun kapısı olarak tabir edilen (Beyrut) limanı patladı. Karşılaşmaların platformu olan havalimanın da bugün elektrik yokluğu nedeniyle ışıkları kapalı." ifadelerini kullandı.

Lübnan'ın küçük ancak etkin rol oynayacak bir ülke olduğunu vurgulayan Mikati, Arap ülkelerine, bu zor süreçte Lübnan'ı yalnız bırakmamaları çağrısında bulundu.

Lübnan'ın tüm kardeş Arap ülkelerinin yardımını "gözlediğini" dile getiren Mikati, ülkesindeki iç savaş sonrası 1989 imzalanan ve din-mezhepler arasındaki güç dengesini sağlayan "Taif Anlaşması"na bağlı olduklarını ve anlaşmanın altını oyma girişimlerine izin vermeyeceklerini söyledi.

Başbakan Mikati, krizlere rağmen ülkesinde vaktinde genel seçimlerin gerçekleştiğini, İsrail ile deniz yetki alanlarının belirlenmesi anlaşmasını imzaladıklarını da hatırlattı.

Lübnan Başbakanı: "Doğu\'nun parlayan feneri (Lübnan) söndü"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan Başbakanı: 'Doğu'nun parlayan feneri (Lübnan) söndü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement