Lübnan'da Noel Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Lübnan'da Noel Kutlaması

Lübnan\'da Noel Kutlaması

Lübnanlı Hristiyanlar, Noel Bayramı'nı kutluyor.

25.12.2013 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'daki Hristiyanlar Noel Bayramı'nı kutlarken, kiliselerde barış ve huzurun hakim olması için dualar edildi.

Noel Bayramı dolayısıyla başkent Beyrut'ta Maroni Partiği Genel Merkezi'nde ve Saint George Katedrali'nde ayin düzenlendi. Bkerke'de düzenlenen ayine Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman da katıldı.

Cumhurbaşkanı Süleyman, ayin öncesi Maruni Kilisesi Patriği Beşara Rai ile bir araya geldi. Süleyman, Lübnan'da ve Ortadoğu'da Hristiyanların bulunmasına katkı sağlayan etkenin sivil devletin varlığı olduğunu belirtti.

Süleyman, 2014 yılının yeni hükümet  cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimleri gibi kazanımlar getireceğinin altını çizerek, ülkede demokrasinin güçlenmesi ve her alanda etkin olması çağrısında bulundu.

Lübnan'daki Maruni Kilisesi Patriği Beşara Rai de ayinde yaptığı konuşmada, 2014 yılının barış yılı olmasını temenni ederek, yeni yılda ülkedeki krizlerin üstesinden gelebilecek güçte hükümet kurulması temennisinde bulundu.

Saint George Katedrali'nde yapılan ayinde ise Beyrut Rum Ortodoks Metropoliti İlyas Avde, Lübnan'da uzlaşı ve diyaloğun hakim olması çağrısında bulunarak, herkesin ülkenin yararını gözetmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, Lübnan ordusunun kiliseler çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlemlendi. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan'da Noel Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement