Lys Sonuçlarının Ardından Dereceler Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Lys Sonuçlarının Ardından Dereceler Belli Oldu

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Uğur Hazırlık, Türkiye genelinde ilk yüzde 35 derece elde etti.

28.06.2014 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Uğur Hazırlık, Türkiye genelinde ilk yüzde 35 derece elde etti. Sınavın açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Uğur Hazırlık Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil "Üniversite kontenjanlarında yaklaşık 100 bin kişilik artış bekleniyor" dedi.

LYS sonuçlarının açıklamasının ardından sınavda derece yapan öğrenciler de belli oldu. Uğur Hazırlık öğrencisi Zeynep Bayram, MF-4 puan türünde Türkiye üçüncüsü oldu. Uğur Hazırlık Türkiye genelinde ilk yüzde 35 öğrenci ile derece elde etti. YGS sonrası bir milyon 423 bin 127 kişinin LYS'ye girmeye hak kazanmasına rağmen sınava başvuran aday sayısı 946 bin 252 oldu. Sınavı geçerli aday sayısı ise 925 bin 057 olarak açıklandı. Önceki yıllarla karşılaştırıldığında Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya1 ve Tarih sınavlarında 2014 netlerinde düşme, Geometri, Coğrafya 2 ve Felsefe grubu netlerinde ise yükselme olduğu görüldü.

"YAKLAŞIK 100 BİN KONTENJAN ARTIŞI BEKLENİYOR"

Bundan sonraki aşama olan tercih dönemi için önceki yıllara göre değerlendirmelerde bulunan Uğur Hazırlık Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil, "Bugün 2014-LYS sonuçları açıklandı. Bu yıl geçen yıla göre üniversite kontenjanlarında yüzde 10 artış göze çarpmaktadır. Bu artışın büyük bölümü Tablo-3A'da yer alan önlisans bölümlerindedir. Tablo-3A'da geçen yıla göre yüzde 22'lik bir artış varken, Tablo-4'te yer alan 4 yıllık lisans bölümlerinde ise yüzde 9'luk bir kontenjan artışı bulunmaktadır. 2013 yılında önlisans alanında 390 bin 128, lisans alanında 492 bin 704, özel yetenek alanında ise 25 bin 400 kontenjan açılmıştı. Bu yıl yani 2014'te önlisans alanında 500 bin 797, lisans alanında 479 bin 850, özel yetenek alanında ise 25 bin 674 kontenjan açılmıştır. 2013 yılında genel toplamda 908 bin 232, 2014 yılında ise bir milyon 6 bin 321 kontenjan açılarak üniversitelerin öğrenci sayısı arttırılmıştır. Yaklaşık 100 bin kişilik artış, üniversite adaylarının yüzünü güldürecektir. Adaylar, ÖSYM sitesinde yayınlanan "2014 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu" dikkatlice incelemeli, tercihlerini yaparken kılavuzda yer alan bilgiler ışığında işlemlerini yapmalıdırlar. Adaylar tercihlerini yaparken yerleştirme sıralamaları üzerinden işlemlerini yapmaya dikkat etmelidirler. Tercih işleminde önemli olan tercih listelerinin doğru ve realist hazırlanmasıdır. Tercih yapacak adayların istek sırasına göre işlemlerinin yapılması en sağlıklısıdır. Adaylar tercihlerini yaparken mutlaka uzmanlardan destek almalıdırlar. Bu konuda Uğur Dershanesi şubeleri ve Bahçeşehir Üniversitesi tercih ekipleri tüm adaylara destek sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uğur Hazırlık Genel Müdür Yardımcısı Lokman Durak, "2014 LYS sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrencilerimizin başarılı sonuçları da bizlere ulaşmaya başladı. Öğrencimiz Zeynep Bayram'ın MF 4 puan türünde Türkiye üçüncüsü olması bizleri çok mutlu etti. İlk yüzde de 35 civarında öğrencimizin varlığı ayrıca mutluluk vericidir. Bahçeşehir Uğur Eğitim kurumları uzun yıllar binlerce öğrencinin hedeflerine ve hayallerine kavuşmasını sağlayarak eğitim camiasında başarısını kanıtlanmıştır. 2014 LYS sonuçları da bunu bir kez daha göstermiştir. Öğretim yılı boyunca uyguladığımız eğitimin, kullandığımız yayınların ve yaptığımız deneme sınavlarının 2014 YGS ve LYS ile bire bir örtüştüğünü öğrencilerimiz aracılığıyla görmüş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm öğrencilerimizi verdikleri emek, gösterdikleri çaba ve başarıları için kutluyor, yaşamları boyunca başarılarının devamını ve mutlu olmalarını diliyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lys Sonuçlarının Ardından Dereceler Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement