Maç Analizi : Liverpool – Tottenham - Son Dakika
Spor

Maç Analizi : Liverpool – Tottenham

Lige verilecek 10 günlük ara öncesi oynanan oynanan 25. hafta maçları arasında en çok dikkat çeken maç Liverpool – Tottenham maçı oldu.

11.02.2015 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lige verilecek 10 günlük ara öncesi oynanan oynanan 25. hafta maçları arasında en çok dikkat çeken maç LiverpoolTottenham maçı oldu. Beklendiği gibi de bol gollü geçti. Ev sahibi ekip maçı Balotelli’nin 83. Dakikada attığı golle 3-2 kazandı ve Avrupa kupaları yolunda önemli bir galibiyet aldı.

İstatistikler

İki takımın da genel istatistiklerin benzer olduğunu söyleyebiliriz. Hatta 3. bölgede yapılan paslar gibi biraz daha detaylı istatistikler de hemen hemen aynı. Ancak maçın genelinde Liverpool’un daha etkili olduğunu gördük. Bunun nedeni de maç öncesi Tottenham’ın çok dikkat etmesini söylediğimiz bireysel hatalar. Bu hatalardan birinde penaltıya sebebiyet verdiler ve kalelerinde gol gördüler, bunun dışındaki hatalarda ise Sturridge’in cömert bir gününe denk geldikleri için şanslıydılar.

Liverpool

Son maçlarda rakibine karşı üstünlük sağlayan Liverpool bu maçta da hem oyun hem sonuç olarak rakibini yine geride bıraktı. Liverpool adına bu maçta ki bir diğer olumlu şey ise Balotelli’nin bu sezon ilk lig golünü kaydetmesi oldu.

Maçın ilk 5 dakikası ve 26. dakikada gelen Kane golünden sonraki 10 dakika haricinde daha baskılı taraf Liverpool’du. Bunu pozisyon olarak da yansıttılar. Atılan 3 golün dışında 1 direkten dönen topları 2-3 tane daha net pozisyonları ve bir de verilmeyen tartışmalı bir penaltı pozisyonu vardı. Bireysel hataya yatkın Tottenham savunması karşısında derslerine iyi çalışmış olacaklar ki, bu sayede de gol pozisyonlarına girdiler. Ancak maçın genelinde istekli bir görüntü ortaya koyan Sturridge bu pozisyonları değerlendiremedi. Bunun dışında sezon başında kiralık gittiği Derby County’den devre arasında geri çağrılan Jordon Ibe, Sterling’in yokluğunu o bölgede aratmadı. Rose’u burada çok zorlayan Ibe içeri kat ederek Tottenham savunmasına zor anlar yaşattı, bir de verdiği pasta Sturridge’in topu direkten döndü..

Savunma anlamında ise Rodgers 3 savunmacıdan da bu maçta beklediğini aldı. Özellikle Emre Can savunmada ön plana çıktı. Stoper görevlerini yapmasının yanı sıra orta sahanın sağ ve iç bölgesinde de takımına sık sık yardımcı oldu. Ibe’nin performansının yükselmesinde de Emre Can’ın onun arkasına sık sık yardıma gelmesinin etkisi vardı.

Tottenham

Rakibi karşısında bir türlü şansı tutmayan Tottenham, Liverpool’a üst üste 5. kez kaybetti. Anfield Road’da ise kazanamama huyundan 4. senesinde de vazgeçmedi. Hücum performansları son haftalardakinden çok uzaktaydı. Atılan 2 gol dışında akılda kalan tek pozisyonları Lamela’nın yayın üzerinden vurduğu şuttu.

Savunma anlamında ise yine bildiğimiz gibilerdi. Bolca bireysel hata ve top kaybı. Belirttiğim gibi bu hatalardan birinde Rose penaltıya sebebiyet verdi ve gol yediler. Bunun dışında yapılan pas hataları sonucu Sturridge iki gol pozisyonunu değerlendiremedi. Bir de hakemin düdüğünü çalmadığı tartışmalı bir penaltı pozisyonunu sayarsak bu bireysel hatalar Tottenham’ın başını daha çok ağrıtabilirdi.

Bireysel olarak baktığımızda ise Tottenham’da Harry Kane dışında öne çıkan bir futbolcu olmadı. Genç yıldız performansını 1 gol 1 de asistle süsledi ancak bu performans Tottenham’a puan için yetmedi.

Benzer haberler için Futbol Akademi

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Maç Analizi : Liverpool – Tottenham - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement