Macaristan'da Tasavvuf Seminerine Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Macaristan'da Tasavvuf Seminerine Yoğun İlgi

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen "İslam'ın mistik yüzü: Tasavvuf" isimli seminere Macarlar yoğun ilgi gösterdi.

02.06.2016 01:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen "İslam'ın mistik yüzü: Tasavvuf" isimli seminere Macarlar yoğun ilgi gösterdi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen seminere, Budapeşte Diyanet Din Hizmetleri Koordinatörü Hüseyin Ersoy konuşmacı olarak katıldı.

Programda yaptığı konuşmada genel olarak Avrupalılar ve Macarların tasavvufa yoğun ilgi gösterdiğini belirten Ersoy, "Batı'daki mistisizm, İslam'daki tasavvuf, insanların öteki dünyalarını ilgilendirdiği gibi aynı zamanda onların bundan manevi olarak haz aldıklarını görmekteyiz. Özellikle Macaristan'da 14 yıl gibi kısa bir süre kalmasına rağmen, halen özgün adı olan Bektaşi dervişi Gül Baba'nın burada ne kadar etkileyici bir rol oynadığını bugün bile görüyoruz." şeklinde konuştu.

Avrupa genelinde İslamofobi'nin yükselişte olduğunu ve buna karşı önlemler alınması gerektiğini kaydeden Ersoy, "Avrupa'daki yükselme trendinde olan İslamofobi'den Macar kardeşlerimiz de kısmen etkilenmiş durumda. Onlara gerçek İslam'ı tanıtmaya çalışıyoruz. Bu konuda sanatsal, kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Bugün düzenlenen bu programda da İslam'ın özünün barış ve kardeşlik olduğunu anlattık." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macaristan'da Tasavvuf Seminerine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement