Macron, Sahel'de 2 yıl alıkonulduktan sonra salıverilen Fransız gazeteciyi karşıladı - Son Dakika
Güncel

Macron, Sahel'de 2 yıl alıkonulduktan sonra salıverilen Fransız gazeteciyi karşıladı

Macron, Sahel\'de 2 yıl alıkonulduktan sonra salıverilen Fransız gazeteciyi karşıladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Afrika ülkesi Mali'de 2021'de kaçırılan Fransız gazeteci Olivier Dubois'yı, serbest bırakılmasının ardından Paris yakınlarında karşıladı.

21.03.2023 16:17  Güncelleme: 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Afrika ülkesi Mali'de 2021'de kaçırılan Fransız gazeteci Olivier Dubois'yı, serbest bırakılmasının ardından Paris yakınlarında karşıladı.

Fransa'ya ait uçakla Villacoublay Havalimanı'na inen Dubois'yı karşılayan Macron, Fransız gazeteciye sarıldıktan sonra onunla kısa bir süre sohbet etti.

Dubois, Macron'la görüştükten sonra ailesiyle pistten ayrıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı, dün Twitter'dan yaptığı açıklamada, Dubois'nın salıverilmesine katkı sunduğu için Nijer'e teşekkür etmişti.

Nijer İçişleri Bakanlığı, terör örgütü El Kaide bağlantılı gruplar tarafından Mali'de 2021'de kaçırılan Dubois'nın serbest kaldığını ve Niamey Havalimanı'na getirildiğini duyurmuştu.

Mali'nin kuzeyindeki Gao bölgesinde Mağrip El-Kaidesi'nin (AQIM) Sahel'den sorumlu kolu Cemaat Nusra el İslam ve Müslim (JNIM) tarafından kaçırılan Dubois, en son geçen yıl örgütün yayımladığı videoda görülmüştü.

Fransız Liberation, Le Point, Jeune Afrique gibi birçok medya kuruluşuna çalışan 49 yaşındaki Dubois, dünyada alıkonulan son Fransız vatandaşı olarak biliniyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macron, Sahel'de 2 yıl alıkonulduktan sonra salıverilen Fransız gazeteciyi karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement