Maçta Elektrikleri O mu Kesti? - Son Dakika
Spor

Maçta Elektrikleri O mu Kesti?

Maçta Elektrikleri O mu Kesti?

EUROPOL'ün açıkladığı rapor sonrasında değerlendirmeler devam ediyor.

06.02.2013 12:55  Güncelleme: 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- SPORX DIŞ HABERLER - EUROPOL'ün açıkladığı rapor sonrasında değerlendirmeler devam ediyor. Hedefte Asyalı mafya babaları var. Alman Bild gazetesinde konuyla ilgili yayınlanan makalede önemli detaylara dikkat çekiliyor, haber şu şekilde; Dünyadaki futbolcu ve hakemleri kukla gibi oynatıyorlar. Bu işin ustaları ise Asya'da. Bahis skandalında adı geçen Dan Tan (Tan and Seet Eng.), en güçlü mafya liderlerinden biri olmalı. F.BAHÇE MAÇINDA ELEKTRİKLERİ O MU KESTİ? 48 yaşında ve Singapur'da yaşıyor. Europol'ün radarına takılan isimlerden. Şüpheli olarak görülmesinin nedeni ise, bağlantı kurulma aşamasında kilit rol oynayan isimlerden birinin verdiği itiraftan kaynaklanıyor. Ray Wilson Perumal 2011'de, Finlandiya'da yakalandı. O günden beri, otoriteler Dan Tan'a karşı tetikte bekliyor. Peki gerçekten de bu mafya babası, ışıklandırma sistemindeki arızaya neden olup provoke ettiği iddaa edilen Barcelona'nın evinde Fenerbahçe'ye karşı oynadığı Şampiyonlar Ligi maçını manipüle etme girişiminde bulundu mu? (Eylül 2001'deki maçı Barcelona 3-0 kazanmıştı) İtalya'da ikinci lig ekiplerinden Albinoleffe yönetimine dahil oldu mu? Kanadalı araştırmacı gazeteci Declan Hill'in verdiği bilgiye göre Dan Tan, suç ortakları ile bir sistem geliştirdi. Maç ayarlamaları, bu sayede derecelendirdi. Bu sistemde; * Yalnızca hakem ayarlanmış

** Bir takımdaki 2 veya 3 oyuncu ayarlanmış

*****: İki takım oyuncuları ve kulüp sahipleri ayarlanmış anlamına geliyordu. Interpol, Dan Tan hakkında yakalama emri çıkarttı. Her yerde arandı ama ulaşılamadı. Singapur'un küçük bölgelerinde bile. Dan Tan'in iyi bir yaşam sürdüğü ve Singapur'un zengin bölgelerinde yaşadığı söyleniyor. Yazar, küresel çapta organize suçu ilk olarak kitaplarına taşıyan isimlerden. Bu isim yakalanamamış olsa bile, Kanadalı gazeteci Europol soruşturmasının sonuç vereceğine "Savaş, nihayet başladı" diyerek inanıyor. Hill, Asya'daki mafya yapılanmasını biliyor ve Alman gazetesi Bild'e yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Tan, yalnızca aracılık yapıyor. Bu örgütün gerçek lideri değil. Geir planda kendisinden çok daha zengin ismler var. Mafya gibi. Gerçek suçluların yüzünü göremezsiniz. Bu nedenle, yakalanma emrinin sonuç vermemesi de normal. Ama eğer bir şekilde yakalanırsa ve suçunu kabul ederse, gerisi domino taşı gibi gün ışığına çıkar. Futbolu kurtarabilmek için geç kalınmış sayılmaz. Suçluların bir kısmı, çok kolayca yakalandı. Singapur gibi ülkelerde ise yeterince özen gösterilmiyor. Eğer Almanya, FIFA ve IOC, Singapur üzerinde yaptırım uygulama girişiminde bulunursa, bu sorun kökünden çözülebilir..." FENERBAHÇE'NİN ELEKTRİK SAVUNMASI Olaydan sonra F.Bahçe cephesinden yapılan açıklama, Asbaşkan Atilla Kıyat'tan geldi. Kıyat Barcelona maçının 70. dakikasında sahayı aydınlatan ışıkları söndürmek için kullanılacak şalterin güvenli bir yerde olduğunu belirterek "Elektrik kesintisi bir işgüzardan kaynaklandıysa, hiç tereddüt etmeden açıklar ve cezasını veririz? dedi.

20 DAKİKA DURMUŞTU

DAHA SONRA GİZEM ÇÖZÜLEMEDİ Anadolu yakasının elektrik dağıtımını yapan Aktaş firması yetkilileri ise kesintinin şehir şebekesinden kaynaklanmadığını vurguladı. Arızanın ortadan kaldırılması ve cıvalı ampullerin de 13 dakikada aydınlatır hale gelebilmesi nedeniyle maç 20 dakika durmuştu.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Maçta Elektrikleri O mu Kesti? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement