Madde Kullanımına Karşı Sanatsal Mücadele - Son Dakika
Yerel

Madde Kullanımına Karşı Sanatsal Mücadele

Madde Kullanımına Karşı Sanatsal Mücadele

Mersin'de madde kullanımı ile mücadele çalışmaları kapsamında öğrencilere yönelik tiyatro oyunu sahnelendi.

05.04.2012 12:52

Mersin'de madde kullanımı ile mücadele çalışmaları kapsamında öğrencilere yönelik tiyatro oyunu sahnelendi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde oluşturulan Mersin Üniversitesi (MEÜ) Madde Bağımlılığı ile Mücadele Topluluğu, madde bağımlılığının zararlarını anlatan 'büyücü' adlı tiyatro oyununu sahneledi. Tiyatronun görselliğinden faydalanılarak gençlerin madde kullanımının zararları konusunda aydınlatılmasını amaçlanan etkinlik, Mehmet Andan Özçelik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören etkinlik, büyük beğeni topladı. Madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında ilk defa 2006 yılında 'Yenigün Projesi' adı altında kurulan ve yazar-yönetmen Ali Pehlivan tarafından 'Baba Türkülerimi Söyle, Büyücü, Öğretmen, Hafif Meşrep, Yanlışlıkların Adamı ve Ayın Gölgesi' isimli oyunlarla izleyicilerin karşısına çıkan oyuncular, 2008 yılında Mersin, Gaziantep, Sakarya, Sinop ve Adıyaman gibi illerde sahnelenen 'büyücü' isimli tiyatro oyununu yeniden sahnelediler. Hazırlıklarını Sanev Sanat Evi'nde yapan ve Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan oyuncular, sahne performanslarıyla oyunu izleyen öğrencilerin büyük beğenisini topladı. Alican Ekmekçi, Murat Benli, Melike Akça, Havva Koramşa, Murat Şahin, Ayşegül Yücel, Nurdan Saygılı, Nur Karcı, Özge Dağ, Rukiye Cin'den oluşan oyuncular, amaçlarının madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında gençlere mesaj vermek olduğunu belirttiler.

Tiyatro oyunu sonrasında başta yazar -yönetmen Ali Pehlivan ve oyuncuları tebrik eden KOM Şube Müdürü Ahmet Oruç, "Madde bağımlılığıyla mücadele bizim öncelikli hedefimiz.

Mücadelemiz devam ediyor, kararlıyız" dedi. Oruç, MEÜ Madde Bağımlılığı ile Mücadele Topluluğu Tiyatro grubuna da göstermiş oldukları performanslarından dolayı teşekkür etti.

Okul Müdürü Mehmet Sungur ise Emniyet Müdürlüğü'nün madde bağımlılığıyla mücadelenin operasyon l boyutunun yanı sıra eğitsel boyutu ile de okullarında farkındalık eğitimi vermesinden dolayı mutluğu olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Sungun, "Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi olarak 'madde kullanımına hayır, sanata evet' diyoruz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Madde Kullanımına Karşı Sanatsal Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement