Makedonya'da 'Balkan Düşünce Akademisi' - Son Dakika
Güncel

Makedonya'da 'Balkan Düşünce Akademisi'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Seminer detay görüntüleri FOCİC Sekreteri Latif Mustafa açıklama detay görüntüleri Marmara Üniversitesi İlahiyat fakültesi Öğretim Üyesi Ömer Türker açıklama detay görüntüleri İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi İbrahim Halil Üçer açıklama detay görüntüleri. Makedonya'da 'Balkan Düşünce Akademisi' Makedonya'nın kuzeybatısındaki Kalkandelen şehrinde, "Balkan Düşünce Akademisi" seminerinin "İslam medeniyetinin doğuşu, gelişimi ve evrimi" konulu ilk oturumu düzenlendi.

23.01.2016 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Seminer detay görüntüleri

FOCİC Sekreteri Latif Mustafa açıklama detay görüntüleri

Marmara Üniversitesi İlahiyat fakültesi Öğretim Üyesi Ömer Türker açıklama detay görüntüleri

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi İbrahim Halil Üçer açıklama detay görüntüleri.

Makedonya'da 'Balkan Düşünce Akademisi'

Makedonya'nın kuzeybatısındaki Kalkandelen şehrinde, "Balkan Düşünce Akademisi" seminerinin "İslam medeniyetinin doğuşu, gelişimi ve evrimi" konulu ilk oturumu düzenlendi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) desteğiyle Üsküp İslam Medeniyeti Merkezi Vakfı (FOCIC) tarafından düzenlenen seminere, FOCİC Sekreteri Latif Mustafa, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ömer Türker, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi İbrahim Halil Üçer ile çok sayıda davetli katıldı.

Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seminerin Balkanlar'ın birçok ülkesinde düzenleneceğini ifade ederek, "Düşünce tarihinin Balkanlar'da nasıl geliştiğini anlatan seminerlerimiz 6 aylık süre içerisinde 9 farklı oturumdan meydana gelecek" dedi.

Türker, seminerde yaptığı konuşmada, İslamda, dini ve akli bilimlerin nasıl ortaya çıktığı konusunda ayrıntılı araştırma yaptığını belirterek, seminer boyunca ilgili kavramların ilişkisi üzerinde duracağını aktardı.

Üçer de İslam bilimi ile felsefe tarihinin birbirine yakın kültür ve medeniyetlerde eski tarihten günümüze yansımalarını ele alacağını ifade ederek, "Makedonya gibi tarihi boyunca farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir ülkede ilgili yansımaların son derece etkili olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

Makedonya'daki seminer, başkent Üsküp'te de bölge ülke ve Türkiye'den gelen öğretim üyelerinin katılımıyla devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'da 'Balkan Düşünce Akademisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement