Malatyalı Hanımlardan, Arakanlı Hanımlara Destek - Son Dakika
Güncel

Malatyalı Hanımlardan, Arakanlı Hanımlara Destek

Malatya'da, derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının kadın üyeleri ele ele verdi, Arakanlı Müslümanlara yardım için "Malatyalı Hanımlardan, Arakanlı Hanımlara Destek" kermesi düzenlendi.

15.09.2017 17:26

Malatya'da, derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının kadın üyeleri ele ele verdi, Arakanlı Müslümanlara yardım için "Malatyalı Hanımlardan, Arakanlı Hanımlara Destek" kermesi düzenlendi.

Türk Kızılayı Malatya Şubesi, Malatya Yağmur Yardımlaşma, Çevre ve Eğitim Derneği, Malatya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Malatya Şubesi, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Vefa Eğitim Derneği, Bir Damla Yardımlaşma Derneği, Hanımeli Derneği, İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği Kadın Merkezi Vakfı, Malatya İlim ve İrfan Vakfı, Akleden Kalp Derneği, Yetimler Kervanı, Kadın Girişimciler Derneği, Binbirsen kadın üyeleri Myanmar'da saldırıya uğrayan ve göç etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanların yaralarını sarmak için bir araya gelerek, kermes düzenlendi.

"Malatyalı Hanımlardan, Arakanlı Hanımlara Destek" adıyla düzenlenen kermes 4 gün açık kalacak.

Kent merkezinde tarihi Hacı Yusuf Taş Camisinin yanında sivil toplum kuruluşlarının kadın kollarının düzenlediği "Arakan İçin Ele Ele" isimli kermese katıldı.

Burada sivil toplum kuruluşları adına kermesin açılışında açıklamada bulunan Şeyma Poyraz, derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının kadın üyeleri olarak Arakan'daki zulme dikkat çekmek ve üye oldukları dernekleri harekete geçirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

İslam dünyasındaki çekişmelerin, şiddetli çatışmaların kendilerini üzdüğüne vurgu yapan Poyraz, "Arakan'da Müslüman kardeşlerimizin maruz kaldığı zulüm, bize bir kez daha öğretti ki Kabil'lerin ittifakı bütün dünyanın boğazına sarılmış durumda. Ölümlerle, yıkılışlarla, kurşunlarla, bombalarla çırpınışlarla karşılamaya başlar olduk her günü. Dünyanın gözüne baka baka Arakan'daki Müslümanlara yönelik sistematik zulümlerini katliama hatta soykırım boyutuna taşımada sakınca görmüyorlar. Müslümanlara reva görülen mu zulüm karşısında dünyanın içine gömüldüğü sessizlik, büyük bir utanç kaynağı olarak insan onuruna leke düşürüyor." diye konuştu.

Dünyanın içinde bulunduğu, kör,sağır ve dilsiz tavrı onaylamadıklarına işaret eden Poyraz, dünyanın dört bir yanında, İslam coğrafyasında ve Arakan'daki zulmü kınayarak, Müslüman kardeşlerinin yanında olduklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve vatandaşlar kermesi gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatyalı Hanımlardan, Arakanlı Hanımlara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement