Maliye Bakanı Mehmet Şimşek New York Borsası'nda - Son Dakika
Güncel

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek New York Borsası'nda

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek New York Borsası\'nda

New York Borsası, "ABD Türkiye Finansal Bağları Kutlaması" etkinliği çerçevesinde Maliye Bakanı Şimşek ve Türk finans sektörü temsilcilerini ağırladı Maliye Bakanı Şimşek: "Türkiye’ye yatırı...

08.11.2013 11:35

New York Borsası, "ABD- Türkiye Finansal Bağları Kutlaması" etkinliği çerçevesinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türk finans sektörü temsilcilerini ağırladı.

Amerikan Türk Toplumu'nun New York Borsası'nda düzenlediği dostluk gecesine katılan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, fon yöneticileri ve Amerikan şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldiklerini belirterek, Türk-Amerikan ticari ilişkilerinin sağlamlığına işaret etti.

Türkiye'nin AB'ye girmesi konusunda verdiği destekten dolayı ABD'ye teşekkür eden Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bulunduğu merkezi konuma değinerek, "Türkiye'ye yatırım düşündüğünüzde Türkiye'nin ötesine bakmalısınız" değerlendirmesini yaptı.

Şimşek, Twitter'ın borsadaki ilk günü olduğunu hatırlatarak, "Biliyorsunuz ben aktif bir Twitter kullanıcısıyım. 600 bin civarında takipçim var. Dolayısıyla Twitter'in pazar değerinde benim de bir katkım var" dedi.

Türkiye'de teknoloji şirketlerinin başarılı olması veya ortaya çıkması için bütün şartları oluşturduklarını anlatan Şimşek, iş meleklerine, girişim sermayesine çok ciddi destekler verdiklerini söyledi. Amerika'nın bu konuda epey ileride olduğunu belirten Şimşek, "Bizde de nüfus çok genç, yaratıcı kişilikler var. İnanıyorum ki, zaman içerisinde bizde de bu tür başarılı şirketler ortaya çıkar, neden olmasın" yorumunu yaptı.

"Türkiye'nin finansal endüstrisinin gelişiyor olması bizim için sürpriz olmamalı"

Etkinliğe katılan ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker ise Türkiye'ye bir kaç farklı maksatla ziyarette bulunduğunu belirterek, "Şu an New York Borsası'nda bulunduğumuza göre, Türkiye'nin finansal endüstrisinin gelişiyor olması bizim için sürpriz olmamalı. ABD Hükümeti Türk liderler ile İstanbul'da bir global finans merkezi oluşması konusunda tecrübelerini aktif olarak paylaşmaktan gurur duymaktadır. Bazılarınızın bildiği gibi bu ekonomik iş birliği, ABD ve Türkiye'nin ikili kabine düzeyinde diyalogdur" diye konuştu.

Gelişen bir ekonomiye sahip olan Türkiye ile daha fazla Amerikan şirketinin iş yapmak isteyeceğini söyleyen Bakan Pritzker, ABD'den de, Dow, 3M ve Generel Electric gibi firmaların yakın zaman önce Türkiye'ye çok önemli yatırımlarda bulunduğunu anlattı. Türk girişimcilerin ABD'de yaptığı yatırımlardan bahseden ABD Ticaret Bakanı, çelik ve boru sanayinde sadece iki Türk firmasının 300 milyon dolarlık yatırım kararı aldığını söyledi.

"Türk-Amerikan ilişkilerinin altın çağı doğuyor"

ABD'li Bakan Pritzker, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerden ve gelecekte atılması gereken adımlardan bahsederken, şunları söyledi:

"'Bazı ABD firmalarının Türkiye'nin İstanbul'a 3. havaalanı gibi büyük projelerinin ortağı olmak istediğini biliyorum. Bu canlanan bağlar, politik ve ekonomik dostluk bağlamında uzun zamanlı temeller oluşturacaktır. Son olarak, geçen mayıs ayında, Başkan Obama ve Başbakan Erdoğan, ABD-Türkiye Yüksek Düzeyli Komitesi'ni başlatarak ikili ilişkilere olan bağlılıklarını teyit ettiler. Bu komite, Türkiye'yi Trans Atlantik ve Yatırım Ortaklığı hakkındaki gelişmeler konusunda bilgilendirmeye devam edecektir. Haydi dünyaya, Amerika ve Türkiye'nin ticarete hazır olduğuna dair net bir mesaj gönderelim. Bu, 2000 yılında, ilk kez bir Türk firmasının New York Borsası  ekranlarında TKC (Turkcell) harfleri ile göründüğü zaman dünyanın duyduğu mesajdır. Türk-Amerikan ilişkilerinin altın çağı doğuyor ve biz henüz sadece potansiyelimizin yüzeyini kazıdık." - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maliye Bakanı Mehmet Şimşek New York Borsası'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement