Maliye Bakanlığı Önünde Eylem - Son Dakika
Güncel

Maliye Bakanlığı Önünde Eylem

Türkiye Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş) üyeleri, taşeron güvenlik görevlilerine kadro verilmemesine tepki gösterdi.

16.02.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş) üyeleri, taşeron güvenlik görevlilerine kadro verilmemesine tepki gösterdi.

Maliye Bakanlığı önünde toplanan sendika üyeleri, "Özel güvenlik görevlileri canı pahasına görevini yaparken, saldırılara uğrarken nasıl yardımcı iş olur" yazılı pankart açtı.

Sendika Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, yaptığı açıklamada, devletin asli görevlerinden birinin güvenlik olduğunu, özel güvenlik işçilerinin de bu kapsamda çalıştığını ve kamu düzenini sağladığını söyledi.

"Dün, havalimanları, üniversiteler ve diğer birçok kamu kurumunun güvenliği polis teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sağlanmaktayken bugün, aynı görevi özel güvenlik görevlileri yapmaktadır. Bütün bu işleri yaparken yaralanan ve canından olan özel güvenlik görevlisi kardeşlerimiz asil ve asıl işçilerdir" diyen Çağırıcı, tüm taşeron işçilere kadro hakkı gözetilerek yasal düzenlemenin yapılmasını talep etti.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maliye Bakanlığı Önünde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement