Maltepe'de çöpleri toplamaya giden İBB ekipleri ile grev yapan işçiler arasında arbede çıktı - Son Dakika
Güncel

Maltepe'de çöpleri toplamaya giden İBB ekipleri ile grev yapan işçiler arasında arbede çıktı

Maltepe'de belediye işçilerinin grevde olması sebebiyle sokaklar çöplerle doldu. Biriken çöpleri toplamaya gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile grevdeki işçiler arasında tartışma çıktı.

27.02.2021 12:47  Güncelleme: 15:45

Maltepe'de belediye işçilerinin grevi nedeniyle günlerdir çöpler toplanmıyor. Küçükyalı Mahallesi'nde biriken çöpleri toplamak için sabah saatlerinde İBB ekipleri geldi. Ekiplerin çalışmasını öğrenen DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na bağlı işçiler, çöp arabalarıyla birlikte sokağa girdi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Sendika üyeleri ve çöpleri toplayan ekipler arasında tartışma çıktı. Polis ekipleri iki grup arasındaki tartışmaya müdahale etti. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Maltepe'de çöpleri toplamaya giden İBB ekipleri ile grev yapan işçiler arasında arbede çıktı

"YASAL GREVDEYİZ"

Sendika Üyesi Nazım Poyraz, "Biz yasal bir grevdeyiz. Maltepe Belediyesi'nin yönetimi sağdan soldan adam toplayıp buradaki çöpleri toplatmak istiyor. Bizde bu duruma müdahale ettik. Yasal haklarımızı kullanarak polislerde müdahale ederek temizliği bıraktırdık. Ama vatandaşlar diyorlar ki biz kapımızın önünü temizliyoruz. Alakası yok burada oturmayan insanlar ve getirdikleri kişileri burada çöp toplatıyorlar" dedi.

Maltepe'de çöpleri toplamaya giden İBB ekipleri ile grev yapan işçiler arasında arbede çıktı

"100 KİŞİ OLUP TOPLANMIŞLAR"

Sendika Üyesi İsmail Bal ise, "Yaklaşık 100 kişilik bir grup toplanmışlar. Ara sokakları temizlemeye başlamışlar. Maltepe Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait kişilerdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kıyı ekipleri aşağıda minibüs yolunda bekliyordu. Buradaki çöpleri toplayıp o araçlara koyacaklardı. Yaklaşık dört, beş araç vardı" diye konuştu.

Maltepe'de çöpleri toplamaya giden İBB ekipleri ile grev yapan işçiler arasında arbede çıktı

"SABAH DA BAŞKA BELEDİYEDEN GELDİLER"

Bir vatandaş da, "Sabah başka belediyeden birileri geldi. Sokağı kürek, süpürge ile temizlemeye başladılar. Sendika üyeleri ile buradaki kişiler arasında tartışma çıktı. Daha sonra polis çağırdık ve kavgayı önledik. Temizlemeye gelenler dağıldılar daha sonra da sendika üyeleri dağıldı" ifadelerini kullandı.

Maltepe\'de çöpleri toplamaya giden İBB ekipleri ile grev yapan işçiler arasında arbede çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maltepe'de çöpleri toplamaya giden İBB ekipleri ile grev yapan işçiler arasında arbede çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • ali: her sey çok güzel olacak yani pislik olacak...aha chp virüsü 53 48 Yanıtla
    ....: Akbabalardan farkınız yok.Leş yiyici seni fırsat gözlemeye devam et sen. 12 25
  • celal gökalp: siz oraları temizlemek zorunasınız önce temizlik grev yapıyruz diyerek halkı madur edemzezsiniz işinize gelmiyorsa bırakırsınız işi yerinize çalışacak milyonlarca kişi var işsiz 34 16 Yanıtla
  • Baba: Yeni covid chp belediyeleri.biz bu filimi onceden gorduk hic sasirmadim..bunlar hizmet veremez 25 13 Yanıtla
    Troller: Trolll ağzıyla yazmak...Maltepe belediyesinde grev var o belediye Akp li olsaydı polis döverek toplatirdi o çöpleri 7 10 Akilsiz: Grev var haberin var demi...Hani Akp li belediye 2600 veriyor Chp li belediye 3500 veriyorda 3 6
  • Ahmet : Chp zihniyeti işciyle ugraşmayı sever sayın başkan işçinin yanında ol karşısında değil 15 17 Yanıtla
  • çok bilir: bu belediyeyi muhalif parti kazandı iktidar partinin zamanında işe alınanlar temizlik işlerine verildi onlarda kendi partilerinin dediklerini yapıyorlar grev yapın temizlik yapmayın bizde zaten bunları bu şekilde halka tanıtıyorduk sizde böyle yapınca biz haklı çıkmış olacağız insanın aklına şu geliyor bu kadar birlik ve oda var bunların kongre yapmaları yasak ama bu muhalif belediyede çalışan temizlik işçilerinin grev yapması yasak değil kanuni haklarını arıyorlar öyle mi tabiii yersennnn 15 16 Yanıtla
  • okidoki: grev hakkınızı anladık da, sokakları başkası da temizlemesin ne demek onu anlamadık! 24 4 Yanıtla
    Davut: Bu zamana kadar niye temizlememisler kardessssss haber oluncami akillari baslarina gelmis 4 9
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement