Maltepe Üniversitesi, Kütüphaneci Acaroğlu'nun Adının Verildiği Kitaplık Açtı - Son Dakika
Güncel

Maltepe Üniversitesi, Kütüphaneci Acaroğlu'nun Adının Verildiği Kitaplık Açtı

Maltepe Üniversitesi, Kütüphaneci Acaroğlu\'nun Adının Verildiği Kitaplık Açtı

Maltepe Üniversitesi duayen Kütüphaneci M. Türker Acaroğlu'nun 99. yaş gününü Acaroğlu’nun adının verildiği kitaplık açılışıyla kutladı.

24.09.2013 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Üniversitesi duayen Kütüphaneci M. Türker Acaroğlu'nun 99. yaş gününü Acaroğlu'nun adının verildiği kitaplık açılışıyla kutladı.

Maltepe Üniversitesi açıklamasına göre, duayen Kütüphaneci M. Türker Acaroğlu tarafından Maltepe Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'na bağışlanan nadir eser niteliğindeki 4 bin kitaptan oluşan özel kitaplık Acaroğlu'nun 99. yaş günü anısına törenle açıldı.

Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahin Karasar'ın açılış konuşması ile başlayan tören, Üniversite ve Türker Acaroğlu arasında "Kütüphane Bağış Protokolü"nün imzalanmasıyla devam etti.

Aynı gün Türker Acaroğlu'nun 99.yaş günü sebebiyle pasta kesilerek doğum günü kutlaması gerçekleştirildi.

Çoğu yazarlarından imzalı edebiyat, tarih, tiyatro, sinema, basın tarihi, felsefe, teoloji, siyaset bilim konularında çok özel bir koleksiyondan oluşan M. Türker Acaroğlu Kitaplığı "Arsis Grup" sponsorluğunda "EasyClean" markalı kitap sterilizasyon cihazı ile bakterilerden arındırıldı ve temizleme is¸lemi gerçekles¸tirildi.

Türker Acaroğlu Kitaplığı'nda Türk edebiyatının önemli yazarlarından Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Acaroğlu için TBMM antetli kağıdına yazdığı bir mektup da bulunuyor. Maltepe Üniversitesi dekanlarının, yöneticilerinin, öğretim görevlileri ve kütüphaneci meslektaşlarının da katıldığı açılış töreninde, Acaroğlu'nun bağışladığı fotoğraflar incelenerek eski yıllar yadedildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maltepe Üniversitesi, Kütüphaneci Acaroğlu'nun Adının Verildiği Kitaplık Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement