Mamak Belediyesi'nden Kültür Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Mamak Belediyesi'nden Kültür Hizmeti

Mamak Belediyesi\'nden Kültür Hizmeti

Mamak Belediyesi, kadınların eğitim faaliyetlerini yükselttiği, sosyal alanda kendilerini geliştirdikleri, sanat ve meslek edindirmeye yönelik yürüttüğü Aile Merkezi ve Bilgi Evleri'ne Yeşilbayır Mahallesi'nde bir yenisini daha ekledi.

05.07.2012 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediyesi, kadınların eğitim faaliyetlerini yükselttiği, sosyal alanda kendilerini geliştirdikleri, sanat ve meslek edindirmeye yönelik yürüttüğü Aile Merkezi ve Bilgi Evleri'ne Yeşilbayır Mahallesi'nde bir yenisini daha ekledi.

Haziran ayı'ndan itibaren kayıtların alınmaya başladığı merkez, genci, yaşlısı ve çocuğuyla tüm bireylere hizmet verecek. Merkezde meslek edindirme kurslarının yanı sıra, eğitimler, seminerler, sinema günleri, çay sohbetleri, psikolojik danışmanlık desteği, okuma-yazma, spor ve Aile Okulu gibi imkanlar sunuluyor. Merkeze devam eden kadınlar, mesleki eğitim kurslarına katılarak, el becerilerini geliştirerek aile bütçesine katkıda bulunabilecek.

Yeşilbayır Aile Merkezi ile Mamak'ta aile merkezi sayısı yediye yükselirken Karaağaç ve Fahrikorutürk'te de yapımı tamamlanan merkezlerde eklenerek çok yakında hizmete açılacak. Mamak Belediyesi'nin eğitimde örnek projesi Bilgi Evleri'ne de Yeşilbayır Bilgi Evi ile yenisi eklenirken, öğrenciler hem boş vakitlerini değerlendirme imkanı bulacak hem de derslerine yönelik etüt eğitimi alacak. Haziran ayı'ndan itibaren kayıtların alınmaya başlandığı Yeşilbayır Aile Merkezi'nde okuma-yazma, anne ve çocuk eğitimi, ebru, tezhip, resim, ahşap boyama, takı tasarımı, dikiş, nakış, diksiyon, bilgisayar, İngilizce, cilt bakımı, psikoloji, adab-ı muaşeret, sağlıklı beslenme, medeni kanun, geri dönüşüm, hasta hakları ve kadın doğum üzerine eğitimler verilecek.

Hanımlar spor merkezlerinde, spor hocaları gözetiminde yaş ve sağlık durumlarına uygun spor yapabilecek. Düzenlenecek seminerler, şiir ve sanatsal dinletiler, sinema günleri de hanımlar arasında birlik ve beraberliği de pekiştirecek. Merkeze üye olan hanımlar dönüşümlü olarak kültür gezilerine de katılabilecek. Merkezde özel tasarlanmış sohbet odalarında da kadınlar karşılıklı oturup sohbet edebilecek. Mamak Belediyesi Aile Merkezleri'nde ayrıca üyelerin ilgi ve istekleri konusunda yeni dallarda kurslar düzenlenerek, hanımların ilgileri karşılıksız bırakılmıyor.

Bilgi Evleri ve Aile Merkezleri'nden sonra gençlerin ne istedikleri sorusuna yanıt arayan Mamak Belediyesi, Gençlik Merkezleri projelerini de hayata geçiriyor. Yapımına çok yakında başlanacak gençlik merkezleri ile kendilerine ait bir mekana sahip olmak ve sosyal bir yaşam isteyen gençler için Mamak Belediyesi Gençlik Merkezleri ile yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor.

"AİLEYİ DİKKATE ALAN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI SÜRDÜRÜYORUZ"

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, alt ve üst yapı yatırımları kadar sosyal ve kültürel yatırımlara da önem verdiklerini belirterek, aile merkezleri ile Mamak'ta yepyeni bir dönem başlattıklarına dikkat çekti. Akgül, çocuklara, gençlere ve hanımlara yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini ifade ederek, "Mamak Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Aile Merkezlerimizle hem kadınlarımızın hayat standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz, hem de onlara aktif olabilecekleri nitelikli ortamlar hazırlıyoruz. Merkezlerimizde kadınlara meslek öğreterek iş sahibi olmalarına zemin hazırlıyoruz. Sayın Başbakanımızın 'Bizim her icraatımızda önce aile düşünülmüş, aile gözetilmiştir. Yerel yönetim anlayışımızın temelinde aile var' şeklinde ifade ettikleri gibi biz de Mamak Belediyesi olarak aileyi dikkate alan bir belediyecilik anlayışı sürdürüyoruz. Kadınlara, gençlere ve çocuklarımıza yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak Belediyesi'nden Kültür Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement