Manga Grubu Solisti Ferman Akgül ve Dj Birol Giray Gaün'lü Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Manga Grubu Solisti Ferman Akgül ve Dj Birol Giray Gaün'lü Öğrencilerle Buluştu

Manga Grubu Solisti Ferman Akgül ve Dj Birol Giray Gaün\'lü Öğrencilerle Buluştu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Konferans Salonunda Manga Grubu Solisti Ferman Akgül ve DJ Birol Giray, GAÜN’lü öğrencilerle biraraya gelerek söyleşi yaptı.

22.04.2015 15:46

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Konferans Salonunda Manga Grubu Solisti Ferman Akgül ve DJ Birol Giray, GAÜN'lü öğrencilerle biraraya gelerek söyleşi yaptı.

Birol Giray ile ilk defa Avrupa snowboard yarışmasında bir araya geldiklerini ve aynı sahneyi paylaşmaktan heyecan duyduğunu ifade eden Ferman Akgül, "Birol'un cevapsız sorular şarkısına yaptığı remiksi dinledik. Şarkıyı tamamen aynı şekliyle devam ettirmek yerine onun ruhuna aykırı denemeler yapıyor. Bu denemeler bazen tuyuyor bazen tutmuyor ama bunları devam ettirmeyi çok değerli buluyorum" dedi.

Öğrencilere geleceği daha iyi görebilmeleri ve daha iyi müzik yapabilmeleri konusunda önerilerde bulunan Akgül, "Üniversiteden sonra karşıma seçenekler çıktı ve sizin de çıkacak. ya hiç risk almadan kendinizi bir yola sokacaksınız ya da kafanızda bir ideal olacak. Onun peşinden korkmadan gideceksiniz. Ayrıca size gerçekten objektif olarak yalan söylemeden fikrini söyleyecek insanlara ihtiyacımız var. Doğruyu söyleyecek, bir işi kötü yaptığınız zaman olmadığını söyleyebilecek birileriyle yürümeniz lazım. O zaman hiçbir şeyden korkunuz olmasın" diye konuştu.

Dünyadaki yeni müzik trendi ve elektronik müziğin ülkemizdeki durumu ile ilgili görüşerini dile getiren DJ Birol Giray, dünyada elektronik müziğin önlenemez bir hakimiyeti olduğunu belirterek, DJ'lerin oluşturduğu bu müzik Amerika kıtasını da ele geçirdikten sonra hızla yayıldı ve bütün üçüncü dünya ülkeleri buna katılınca ortaya inanılmaz bir enerji çıktı. Bunun yansımalarını bizler de görüyor, yaşıyoruz. Ülkemizde elektronik müzikle ilgili radyolarımız var. Yaptığımız festivalleri büyütmeye çalışıyoruz. Dünyanın en büyük DJ'lerini Türkiye'ye getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz" dedi.

Elektronik müziğin Türkçe sözle birleşmesi için de çalışmalar yaptıklarını söyleyen Giray, "Prodüktör kimliğim artık çok öne çıktı ve bu tip girişimlere başladık. Bugün burada Türkiye'nin en iyi alternatif Rock Müzik yapan gruplarından bir tanesi olan Manga'nın çok iyi solistiyle beraberim" diyerek, bir DJ olarak Manga grubu ile çalışmaktan gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Söyleşinin sonunda Manga Grubu Solisti Ferman Akgül ve DJ Birol Giray'a günün anısına hediye takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manga Grubu Solisti Ferman Akgül ve Dj Birol Giray Gaün'lü Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement